Intrebare rezolvata

avatar

Cum procedez daca terenul este intravilan in titlu de proprietate si in CF dar extravilan in PUG?

Buna seara,

Am cumparat anul trecut un teren. Aceasta a fost intabulat in 2009 cu titlu de proprietate. In CF terenul este intravilan, pana si impozitul il platesc pentru intravilan. Luna trecuta am cerut un certficat de urbanism iar pe acel certificat scrie ca acest teren este extravilan.

Doresc sa construiesc o casa,dar cum procedez in acest caz? Functionarii publici ma paseaza de la unul la altul(intre consiliu, cel care ar trebui sa mi elibereze autorizatia de constructie si cadastru). Explicatia data de cei de la consililu a fost ca pana acum actele se faceau"din pix" si ca singura modalitate prin care pot construi este sa incep demersurile pentru introducere in intravilan si ca sunt sute de cazuri in aceasta situatie nu sunt singura...Nu sunt de acord cu asta deoarece nu mi se pare normal in conditiile in care detin  toate actele care atesta ca acesta e intravilan...Ce pot face in acest caz?

Mentionez ca si pretul terenului a fost raportat la teren intravilan...

A intrebat Capota Anda

Raspunsul ales

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 18.07.2016, 09:06

Adresati-va primariei locale cu o ceree/notificare prin care le solicitati eliberarea Certificatului de urbanism, mai apoi a autorizatiei de construire. Cererea o formulati in scris (chiar printr-un avocat, de veti considera) şi o inaintaţi cu dovadă de depunere, respectiv de primire. Avand in vedere faptul ca platiti impozitul pentru teren intravilan, adresându-vă în scris, este puţin probabil ca funcţionarii de la primărie să vă mai "paseze" de la unul la altul. Au obligaţia să vă răspundă în 30 de zile, iar răspunsul lor nu poate fi dat cu încălcarea situaţiei legale şi faptice a terenului. In functie de răspuns, veti urma pasii ce se impun.
Anexati cererii o copie de pe incheierea emisa de Cartea Funciara din care rezulta inscrierea dreptului de proprietate pentru un teren intravilan.
Succes!

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Tiberiu Benea a raspuns pe 16.07.2016, 09:18

Incercati sa obtineti de la Primarie o adeverinta ca terenul este cuprins in propunerea pt. P.U.G. largit, adica este cuprins in noul P.U.G., daca exista
0735.896 637

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello