Intrebare rezolvata

avatar

Beneficiez de supliment in cazul suprapunerii concediului de crestere a copilului?

Ma aflu in concediu de crestere a copilului (CCC) pe o perioada de 2 ani, pana in martie 2017 (februarie daca e sa intre si tatal o luna). In acelasi timp voi naste sl doilea copil in luna septembrie 2016, deci va exista o perioada de suprapunere, din septembrie pana in februarie. Conform vechii legislatii se acorda pe aceasta perioada un stimulent pentru al doliea copil, urmand ca, dupa terminarea CCC1 sa intru automat in CCC2. Nu gasesc nicio referire la acest fapt in noua legislatie si ma intereseaza daca:
1. Daca mai beneficiez de acel supliment de suprapunere.
2. Intru in CCC2 direct in luna februarie 2017.
3. Tatal poate sa isi ia cele doua luni, cate una pentru fiecare copil, cu doua luni inainte de implinirea celui de al doilea copil 2 ani?

A intrebat Ioana Nicoara

Raspunsul ales

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 19.07.2016, 12:27

1. Da, benificiati de acel supliment.
2. Trecerea se va face direct la implinirea varstei de doi ani a primului copil.
3. Tatal va putea beneficia de cele doua luni de concediu la împlinirea varstei de doi ani a celui de-al doilea copil.

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Müller Michael a raspuns pe 14.07.2016, 13:02

Concediul de odihna este rezultatul zilelor lucratoare desfasurate in si peparcursul celor 12 luni,ca angajat cu CIM !Ca urmare beneficiati de acest ,,repaus,, legal acordat ,platit sau nu,depinde de fiecare CIM,de fiecare situatie in parte !Da,se prelungeste perioada cu acest timp liber ,,concediu de odihna,, functie de dialogul avut cu Firma,referitor la necesar,posibilitati,etc. Succes

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello