Intrebare rezolvata

avatar

Ce documente sunt necesare deschiderii unui punct de vanzare produse de panificatie in Bucuresti?

Brutaria este situata in judetul Giurgiu, iar noi ne dorim sa deschidem un simplu punct de vanzare pentru produsele noastre, in Bucuresti.

A intrebat Marin Cruceru

Raspunsul ales

avatar

Ioan Rednic a raspuns pe 9.07.2016, 07:02

Primul pas este declararea punctului de lucru la Registrul Comertului. Pentru asta se completeaza 2 cereri pe care le puteti lua de la informare initiala sau le puteti descarca de pe site-ul www.onrc.ro, la sectiunea formulare -

http://www.onrc.ro/index.php/ro/mentiuni/persoane-juridice/infiintarea..." style="color: #903388" target="_blank" rel="nofollow">http://www.onrc.ro/index.php/ro/mentiuni/persoane-juridice/infiintarea...

CE TREBUIE SA CONTINA DOSARUL PENTRU REGISTRUL COMERTULUI


I. Formularele folosite la Registrul Comertului
Cerere cod 11 – 10 – 150


PUNCT DE LUCRU: CUM IL POTI DECLARA SINGUR
Primul pas este declararea punctului de lucru la Registrul Comertului. Pentru asta se completeaza 2 cereri pe care le puteti lua de la informare initiala sau le puteti descarca de pe site-ul www.onrc.ro, la sectiunea formulare, in partea stanga.
CE TREBUIE SA CONTINA DOSARUL PENTRU REGISTRUL COMERTULUI


I. Formularele folosite la Registrul Comertului
Cerere cod 11
si

Declaratie model 2, cod 11 – 10 – 167

Mai aveti nevoie de 2 hotarari AGA de stabilire a punctului de lucru si de 2 ANEXE la hotararea AGA, in care puneti contorul de cuvinte al hotararii AGA ce va fi publicata in Monitorul Oficial.

CONTRACTUL DE INCHIRIERE / COMODAT / PROPRIETATE PENTRU PUNCTUL DE LUCRU


PUNCT DE LUCRU: CUM IL POTI DECLARA SINGUR
Primul pas este declararea punctului de lucru la Registrul Comertului. Pentru asta se completeaza 2 cereri pe care le puteti lua de la informare initiala sau le puteti descarca de pe site-ul www.onrc.ro, la sectiunea formulare, in partea stanga.
CE TREBUIE SA CONTINA DOSARUL PENTRU REGISTRUL COMERTULUI


I. Formularele folosite la Registrul Comertului
Cerere cod 11 – 10 – 150  
si

Declaratie model 2, cod 11 – 10 – 167

Atentie, e posibil ca din cand in cand sa se schimbe codurile formularelor. Pentru actualizare puteti cauta formatul prezentat de noi in lista formularelor de la Registrul Comertului, urmand pasii: www.onrc.ro, apoi in partea stanga sunt o serie de butoane, din care unul se numeste formulare. Il accesati si vor aparea formularele necesare.


Afara de aceste 2 formulare, la declararea unui punct de lucru mai aveti nevoie de 2 hotarari AGA de stabilire a punctului de lucru si de 2 ANEXE la hotararea AGA, in care puneti contorul de cuvinte al hotararii AGA ce va fi publicata in Monitorul Oficial.

II. HOTARAREA AGA (FORMAT DE HOTARARE AGA AICI)
Trebuie sa contina datele complete de pe cartile de identitate ale TUTUROR ASOCIATILOR, datele complete ale societatii comerciale de pe Certificatul de Inmatriculare si atatea articole cate decizii se iau. De exemplu, daca se declara un punct de lucru, hotararea AGA va avea doar un articol, de forma:

Art. 1. Deschiderea unui punct de lucru in Str. Ion Pavelescu nr. 12, bl. C 23, SC. 2, ET. 14, AP. 1234, sector 1, Bucuresti

Hotararea AGA se va semna de fiecare asociat in parte si se va stampila.

Este foarte important ca adresa punctului de lucru sa fie identica cu cea din actul de inchiriere / proprietate. Daca acolo scrie si parter sau mansarda sau indiferent cum scrie, la fel se va trece si in hotararea AGA, altfel cei de la Registru vor respinge dosarul ca nefiind concordanta intre AGA si contract.

III. ANEXA LA HOTARAREA AGA
Anexa este un document informativ care cuprinde datele declarantului, datele societatii, hotararea AGA la care face referire si contorul de cuvinte. Se semneaza si se stampileaza. Model de ANEXA aici.
IV. CONTORUL DE CUVINTE
Cum se face contorul de cuvinte. Aveti deschisa hotararea AGA. Dati select all sau ctrl A, apoi din Tools (sau in alte sisteme de operare din Review) alegeti Word Count. O sa apara o fereastra cu numarul de cuvinte, paragrafe etc. Dati CTRL  ALT   PRTSCN (PRINTSCREEN), apoi CTRL C, mergeti in anexa si dati CTRL  V, pentru a-l pune in anexa.
V. CONTRACTUL DE INCHIRIERE / COMODAT / PROPRIETATE PENTRU PUNCTUL DE LUCRU
Daca ati inchiriat un spatiu undeva si acolo vreti sa declarati punct de lucru, la Registru aveti nevoie si de contractul vostru de inchiriere si de cel al proprietarului (copie). In cazul in care ati inchiriat de la cineva care a inchiriat de la altcineva, la dosar aveti nevoie de contractul vostru de inchiriere, de contractul de inchiriere sau locatiune prin care cel de la care ati inchiriat voi are dreptul sa inchirieze spatiul respectiv si contractul de proprietate copie). Ideea este ca daca exista un proprietar si 5 chiriasi pana la voi, sunt necesare copii de pe actele prin care fiecare chirias a dobandit drept de subinchiriere, apoi de contractul vostru si de cel al proprietarului (copie). Neaparat va trebuie schita spatiului care v-a fost inchiriat si pozitionarea acestuia. Adica, daca ati inchiriat un apartament, va trebuie schita apartamentului. Daca ati inchiriat o camera in apartament, va trebuie schita apartamentului (copie) si pozitionarea camerei inchiriate – scrieti pe camera respectiva ca ea este, indicati-o cu ceva.
Atentie, unele contracte de inchiriere sau de proprietate sunt insotite de procese verbale de intrare in posesie / folosinta sau de tot felul de Anexe. La dosar trebuie depuse toate (copie), astfel incat sa reiasa ca firma sau persoana fizica care v-a inchiriat voua avea dreptul sa faca asta.
Daca sunteti proprietari pe spatiul respectiv, faceti un contract de comodat / inchiriere intre voi si firma, iar la dosar veti depune acest contract de comodat / inchiriere cat si copie de pe contractul de proprietate si schita. Nu uitati schita pentru ca fara schita spatiului dosarul va fi respins.
Mai aveti nevoie de dosar cu sina si sa aveti stampila la voi. Raspunsul se va da in 5 zile lucratoare, dar in 2 zile puteti afla daca a fost aprobat sau respins.
ADMINISTRATIA FINANCIARA
Al doilea pas pentru declararea punctului de lucru este depunerea documentatiei la Administratia Financiara de care apartineti. Si acolo trebuie sa aveti copiii de pe contractul de comodat / inchiriere cat si de pe contractele de proprietate, inchiriere sau subinchiriere – la fel ca la Registru. In plus, trebuie sa aveti o copie si dupa documentele pe care vi le da Registrul ca dovada ca ati inregistrat punctul de lucru la ei.

Completati apoi in dublu exemplar (unele administratii cer 3 exemplare) o declaratie de sediu secundar / punct de lucru ,

Sa aveti dosar cu sina si stampila la voi. In general se depune la Registratura Administratiei Financiare – voi lasati dosarul la Registratura si ei va pun stampila pe una din cele 2 declaratii.

Foarte important, cand declarati un punct de lucru, trebuie sa cumparati de la Administratia Financiara Registrul Unic de Control pentru punctul de lucru. Pentru a-l cumpara, afara de bani trebuie sa aveti la voi copie de pe CUI, copie de pe mentiunea de la Registrul Comertului ca s-a declarat punctul de lucru, o cerere pentru eliberarea registrului, copie de pe cartea de identitate, delegatie  si stampila.

AUTORIZATII
Dupa declararea punctului de lucru la Administratia Financiara, trebuie sa va ocupati de obtinerea autorizatiilor specifice activitatii voastre: de la Primarie, Autoritatea Sanitar Veterinara, Mediu, Pompieri etc. Fiecare activitate desfasurata cere anumite autorizatii, dar Primaria si Autoritatea Sanitar Veterinara sunt obligatorii pentru orice activitate desfasurata. Peste tot trebuie sa va prezentati cu documentele cerute de ei si acre constau, in general din copii de pe actele firmei, certificat constatator de la Registrul Comertului din care sa reiasa calitatea de administrator, durata societatii, sediul social si unde este punctul de lucru, copii de pe documentele de spatiu care va fi autorizat (comodat si proprietate). Internetul este un bun mijloc de comunicare, putand obtine un telefon la care sa sunati si sa vedeti ce trebuie sa contina dosarul respectiv.


Documentele necesare pentru înregistrarea menţiunilor privind înfiinţarea sau desfiinţarea de sedii secundare care nu au statut de sucursale (puncte de lucru, agenţii, reprezentanţe, etc.) - art. 43 alin. (3) din Legea nr. 31/1990, republicată cu modificările şi completările ulterioareCererea de înregistrare (original) - formular;
Declaraţia - tip pe propria răspundere, în original, semnată de asociaţi sau administratori/membrii ai directoratului, din care să rezulte, după caz, că:
persoana juridică nu desfăşoară la sediul secundar activităţile declarate, o perioadă de maximum 3 ani (model 3);
persoana juridică îndeplineşte condiţiile de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică în domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii, pentru activităţile precizate în declaraţia-tip (modei 3);
Hotărârea adunării generale a asociaţilor/acţionarilor sau decizia asociatului unic/Consiliului de administraţie/ directoratului, în cazul în care este abilitat în acest sens (original) - detalii;
La înfiinţare, dovezile privind sediile secundare - detalii, (copie) - detalii;
La desfiinţare, certificatul constatator  de autorizare a activităţii;
Dacă este cazul:
avizul privind schimbarea destinaţiei imobilelor colective cu regim de locuinţă, prevăzut de Legea nr. 230/2007 (completat pe formular-tip, original);
avizele prealabile prevăzute de legile speciale (copie);
împuternicire specială (în formă autentică), avocaţială sau delegaţie pentru persoanele desemnate să îndeplinească formalităţile legale (original);
Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale - detalii:
45 lei - taxele de registru;
27 lei, reprezentând un procent aplicat taxei de registru - 50% Fondul de lichidare şi 10% Fondul de buletin prevăzute de Legea nr. 85/2014, pentru fiecare sediu secundar,
sau
72 lei pentru fiecare sediu autorizat pe baza declaraţiei pe proprie răspundere (45 lei taxa de registru, la care se adaugă 27 lei reprezentând un procent aplicat taxei de registru - 50% Fondul de lichidare şi 10% Fondul de buletin prevăzute de Legea nr. 85/2014);
tariful de publicare în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, dacă este cazul.
Notă:

Soluţionarea cererii revine în competenţa directorului oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunal şi/sau persoanei sau persoanelor desemnate care poate/pot cere administrarea şi a altor acte doveditoare decât cele enumerate.
Redactarea actelor, obţinerea autentificării sau, după caz, darea de dată certă, acordarea de îndrumări pentru completarea corectă a cererii de înregistrare pot fi efectuate, contra cost, prin serviciile de asistenţă din cadrul oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunal.
Formularele se distribuie la sediul ORC.
Cererea de înregistrare, înscrisurile prevăzute de lege şi dovezile privind plata taxelor şi tarifelor legale, îndosariate (în dosar cu şină) şi numerotate, se depun de către solicitant la ORCT direct, prin poştă, cu scrisoare cu valoare declarată şi confirmare de primire sau prin mijloace electronice. Cererea transmisă în formă electronică va avea încorporată, ataşată sau logic asociată semnătura electronică extinsă.

http://www.onrc.ro/index.php/ro/mentiuni/persoane-juridice/infiintarea..." style="color: #903388" target="_blank" rel="nofollow">http://www.onrc.ro/index.php/ro/mentiuni/persoane-juridice/infiintarea...

Voteaza:   3 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 10.07.2016, 14:19

Pentru deschiderea si autorizarea punctului de lucru, va sunt necesare:
1. Hotarea AGA ori decizia Asociatului Unic, dupa caz;
2. Contractul de inchiriere ori contractul de comodat pentru spatiul respectiv;
3. Actul constitutiv actualizat care sa aiba adugata modificarea data;
4. Cerere tip de inregistrare;
5. Declaratii tip ca spatiul indeplineste conditiile legii pentru a fi autorizat pentru obiectele propuse spre autorizare;
6. Taxe ORC

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello