Intrebare rezolvata

avatar

Garantie bancara se poate?

Buna ziua,

Sunt o persoana straina din Italia, vreau sa vin in Romania, sa cumpar termopan pentru casa mea si peleti din lemn pentru centrala termica. Suma totala este aproximativa 15.000 euro. Furnitorul ma obliga sa dau in avans aproape toata suma. M-am gandit sa deschid un cont curent in RO si sa depun 15.000 de euro si sa dau furnizorilor garantia ca pot plati factura dupa ce se incarca marfa in camion. Va rog sa-mi spuneti care este metoda de plata, factura cu garantie.

Va multumesc anticipat!

A intrebat Salvatore Vaccarella

Raspunsul ales

avatar

Müller Michael a raspuns pe 1.07.2016, 14:44

nu trebuie sa platesti nimic inainte ! Aceasta practica exista in Romanika,incearca sa gasesti o solutie cu furnizorul,o intelegere in ceea ce trebuie sa garanteze si el cu calitatea produselor si termenul de livrare ! Inafara de aceasta obliga furnizorul la garantie pe produs si durata acesteia !Daca vrei sa nu pierzi banii mergi la un Notar si cheama la ,,masa verde,, cel ce livreaza marfa !Totul se trece intr o ,,intelegere,, comuna si care obliga ambele parti la respectarea contractului ! Succes

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Horea Andrei Bortan a raspuns pe 30.06.2016, 07:20

Cel mai corect raspuns il poate oferi doar banca. Intrebati direct acolo.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello