Intrebare rezolvata

avatar

Este posibil schimbare de administor SRL fara prezenta fizica a asociatului unic?

Buna ziua,

Este posibila schimbarea administratorului unui SRL cu asociat unic fara prezenta fizica a asociatului unic/noului administrator? Ca asociat unic vreau sa schimb prezentul administrator (fie eu, fie alta persoana) dar sunt in strainatate.

Am citit documentele necesare pentru schimbarea administratorului

http://www.observatorulph.ro/economic/52996-reguli-noi-pentru-schimbar...

unde se precizeaza ca documentul de luare a deciziei de schimbare a administratorului si specimenul de semnatura a noului administrator trebuie date in fata unui notar. Ca asociat unic pot face asta din strainatate la un notar public si trimite documentele prin posta in tara pentru a fi traduse legalizat? Mai sunt alte aspecte la care sa fiu atent/ necesita prezenta fizica?

Multumesc,

A intrebat Dan-cristian Andronic

Raspunsul ales

avatar

Gabriel Klein Kiritescu a raspuns pe 14.06.2016, 21:35

Buna seara,
Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat din tara pe care sa-l imputerniciti sa sermneze si sa depuna toate actele pentru dumneavostra.
Specimenul de semnatura este strict necesar daca doriti sa fiti dumneavoastra administrator.
Specimenul de semnatura si imputernicirea le puteti da in fata unui notar din strainatate apoi le trimiteti avocatului din tara.
Acesta va finaliza toate actele aici.
Av. Gabriel Klein Kiritescu
0730165329

Sursa: http;//www.avklein.bizoo.ro

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 15.06.2016, 16:29

Da, este posibilă schimbarea administratorului, fără a fi necesara prezenta dvs. Insa, va trebui sa delegati o persoana care sa se ocupe de depunerea si ridicarea actelor de la ORC, dvs trebuind sa semnati Decizia ori Hotararea AGA de revocare a prezentului administrator, respectiv de numire a noului administrator. Decizia nu trebuie data in fata unui notar. Daca delegati un avocat, acesta va intocmi actele, dvs semnandu-le si aplicându-le stampila societatii.
Singurul act pe care sunteti obligat sa-l incheiati la notar este specimenul de semnatura.

cu stima,
av. Maria Vizitiu

Sursa: http://mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello