Intrebare rezolvata

avatar

Ce pot face in situatia urmatoare?

Revin cu o veche problema, o rectific pentru ca nu m-am exprimat corect. Tatal meu biologic a obtinut in 1980 un apartament cu trei camere. La timpul alcela nu putea fi cumparat, s-a zbatut mult sa-l obtina. Dupa 4 ani a decedat. Eu am ramas cu mama mea. Ea intre timp s-a recasatorit. La vremea aceea aveam 7-8 ani, primeam pensie de urmas asa ca au decis sa raman cu numele tatalui meu pentru ca aveau nevoie de bani. Impreuna au platit apartamentul. Au facut un copil, o fata. Mama a decedat, dupa 10 ani a decedat si tatal meu vitreg. Asa ca am ramas eu impreuna cu sotul si cu un copil in acest apartament si cu sora mea pentru ca trebuia sa termine liceul. Am avut grija de ea, a facut facultate, in fine, pe scurt.

Acum vrea sa vanda apartamentul si mi-a spus ca ori il da in chirie ori il cumparam. Sa alegem noi pentru ca ea are nevoie de bani sa isi ia un aprtament in Bucuresti. Intrebarea este: Ce fac eu in situatia asta? Nu ma aleg cu nimic?Raman in strada? Am un apartament luat cand m-am casatorit dar prin banca. Platesc la el luna de luna de ne ustura si e santier in el nu e locuibil. Ce sa fac? Mentionez ca nu s-a facut niciodata succesiunea. Va rog sa ma ajutati cu un sfat!

Multumesc anticipat!

A intrebat Sbingheci Nicoleta

Raspunsul ales

avatar

Gabriel Klein Kiritescu a raspuns pe 20.05.2016, 11:26

Buna ziua,
Va sfatuiesc sa va adresati unui avocat care sa va sprijine.
De pe urma mamei dumneavoastra sunteti mostenitoare si deci aveti drepturi asupra acelui apartament si dumnneavoastra nu doar sora.
Nu am reusit sa deduc care din parinti a decedat primul, mama sau sotul ei, tatal dumneavoastra vitreg.
Daca dupa achizitie prima a decedat mama atunci
Bunul se imparte astfel:
Tatal vitreg 5/8 si dumneavoastra cu sora cate 3/16
partea tatalui vitrig merge la sora rezultand: dumneavoastra 3/16 si sora 13/16.
Daca tatal vitreg a decedat primul atunci:
Mama 5/8 si sora 3/8.
partea mamei se imparte in parti egale la decesul ei adica dumneavoastra 5/16 si sora 11/16.
Discutati cu un avoacat si vedeti ce drepturi aveti.
av. Gabriel Klein Kiritescu
0730165329

Sursa: http://www.avklein.bizoo.ro

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello