Intrebare rezolvata

avatar

O firma de consultanta si inspectii in constructii si-ar gasi locul in contextul actual?

Fiind de profesie ing constructor cu experienta in executie m-am lovit adesea de mersul dupa ureche sau mai bine zis lasa ca stim noi ca asa trebuie facut.

M-am gandit sa incerc sa schimb putin politica vizavi de ce inseamna cu adevarat constructii mai ales in cond schimbarilor climatice si razboaielor economice actuale.

In acest context as dori sa stiu ce parere aveti legat de o firma care asigura servicii de consultanta si inspectii in constructii.

A intrebat Barbu Cristian

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 16.05.2016, 16:34

Legislatie in constructii va avantajeaza , dar succesul afacerii nu este asigurat automat ; mai ales la inceput trebuie sa faceti un efort considerabil in exercitarea unui marketing inteligent.

Potrivit Legii nr. 177/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea in constructii, care a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 484 din 2 iulie 2015 nu se poate construi fara supravegherea unui specialist in constructii.
Concret, si cei care construiesc case ( atat in mediul urban cat si in rural) sau care fac lucrari de interventie la locuintele existente -- sunt obligati sa angajeze diriginti de santier autorizati, chiar daca cladirea va avea doar parter sau parter cu un etaj. In plus, de verificarea calitatii lucrarilor se ocupa si responsabilii tehnici cu executia autorizati, care sunt angajati de catre persoanele ce executa efectiv lucrarile.

"Verificarea calitatii lucrarilor executate pentru realizarea constructiilor si a interventiilor la constructiile existente, pentru care se emit (...) autorizatii de construire sau de desfiintare, este obligatorie si se efectueaza de catre investitori prin diriginti de santier autorizati, angajati ai investitorilor si prin responsabili tehnici cu executia autorizati, angajati ai executantilor", scrie in noul act normativ.

Pe deasupra, proiectele, executia lucrarilor si a constructiilor trebuie expertizate tehnic de catre experti tehnici atestati.

Atentie! Persoanele care nu angajeaza un diriginte de santier pentru a verifica executia lucrarilor pot fi amendate cu sume cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei.

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello