Intrebare rezolvata

avatar

Care ar fi taxele lunare pentru un salariu de 1400 lei, unde se platesc aceste impozite?

Buna,

Lucrez pentru o firma din America cum as putea sa imi declar veniturile si sa am o vechime in domeniu. Domeniul este IT si din cate cunosc ar trebui sa fiu scutita de anumite impozite. Care ar fi taxele lunare pentru un salariu de 1400 lei, unde se platesc aceste impozite si ce acte imi trebuie?

Multumesc!

A intrebat Loe Lola

Raspunsul ales

avatar

Delia Goicov a raspuns pe 10.05.2016, 09:16

Buna ziua,

in primul rand daca va referiti la " Lucrez ptr o firma din America", adica pe baza de colaborare nu putem vb de salariu, acesta este un venit pe care Dvs trebuie sa vi-l declarati la ANAF.
In functie de valoare/marimea venitului se plateste 5.5% CASS(sanatate) si CAS (pensii).
Daca lucrati pe baza de colaborare, trebuie sa mergeti la ANAF sa va declarati veniturile, cu impozitul aferent si la Casa judeteana de Pensii ptr Vechimea in munca.
Daca doriti in plus sa beneficiati si de plata concediilor medicale trebuie sa achitati o taxa separata la Casa de sanatate (0.85% raportat la salariul minim).
Daca va ganditi ca este posibil sa aveti nevoie si de serviciile celor de la AJOFM(somaj) trebuie sa treceti si pe la ei (1% din valoarea salariului minim)

Ca sa beneficiati de scutire trebuie sa indepliniti cateva criterii:
- sa fiti angajata, ca sa beneficiati de scutire la impozit pe salar
- sa aveti un anumit nivel de pregatire
- sa fie intocmit dosarul personalului cu drept de scutire(cifra de afaceri, departament distinct, organigrama, comenzi,...si altele)

ptr calcul salarii puteti accesa http://www.calculatorsalariu.ro/

Mult succes
Delia Goicov

Voteaza:   1 2 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Müller Michael a raspuns pe 10.05.2016, 17:31

lucrez ptr,, o Firma din USA,, ,ptr salariul acesta de ...paznic,si ,chiar IT !!! Cerere la casa de pensii,o informare,intrebare nu costa nimic,si,nu se acorda decit din data depunerii cererii !Ceva faceti gresit,ginditi va si orientati va corect si nu incercati sa ,,jonglati legea,, ! Spor la ..,,adunat de prune,, !

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello