Intrebare rezolvata

avatar

In Intampinare se poate cere amanarea platii unei datorii?

Am fost data in judecata de Asoc. de Locatari pentru datorii acumulate la sfarsitul anului 2015, in valoare de 1046 lei. In cererea de chemare in judecata se mentioneaza ca in urma demersurilor directe si a notificarilor, am "refuzat in mod nejustificat achitarea datoriilor".

Adevarul este in cursul anului trecut am avut o perioada cu salariu minim pe economie, apoi 2 luni de CFS dupa care singurul venit al familiei a ramas un brut lunar de 375 lei (program de 2h/zi). Lunar avem de achitat o rata de 900 lei.
Toate aceste lucruri le-am spus de fiecare data la Asociatie, deci nu e vorba nici de refuz si nici de nejustificat.

Problema este ca de la sfarsitul anului 2015, am mai facut o plata de 400 lei, dar datoria a crescut la 1600 lei si deocamdata nu am posibilitatea sa o achit.

Vreau sa depun o Intampinare la care sa anexez un centralizator al salariilor incasate, dar nu stiu ce altceva trebuie sa fac. Pot sa cer amanarea platii datoriei, sa fac un angajament in acest sens?

A intrebat Manole Elisa

Raspunsul ales

avatar

Romaniidinafaratarii@yahoo.com Romanii a raspuns pe 28.04.2016, 09:13

se poate face o cerere catre Comitetul de bloc in urma caruia comitetul iti esaloneaza datoriile in cote lunare egale dar in acelasi timp iti achiti si cheltuielile zilnice a lunii in curs .Cererea o faci in doua exemplare una la dvs parafata si semnata alta la comitet ptr ca cele doua partii sa aiba dovada(sau trimiti prin posta cu aviz de primire).Un comitet de bloc intelegator te poate ajuta.Specifici nu am putut achita avand in vedere situatia financiara precara in care ma aflam.Succes si sa auzim numai de bine

Sursa: fost administrator de proprietate

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Denisa Lazar a raspuns pe 28.04.2016, 09:20

va recomand o procedura de intelegere pe cale amiabila cu Asociatia de Locatari (o procedura de mediere concretizata cu incheierea unui acord ) procedura acceptata in legislatia actuala.

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 29.04.2016, 10:14

Legea nu va poate lua ,,in brate,, ptr ca aveti sau nu necesarul bugetar achitarii unor datorii ! Datoriile exista si trebuiesc achitate,in rate sau nu,daca aveti sau nu un salariu care sa va poata permita poate in anumite cazuri prin ,,intelegeri,, sau hotariri judecatoresti cei ce sint in masura sa faca astfel de ,,favoruri,, !Exista cazuri in care persoana in cauza,chiriasul,trebuie sa si gaseasca o alta locuinta corespunzatoare venitului avut ,deci,cheltuieli mai mici ,in corelare cu bugetul lunar existent .Desigur puteti face ,,un angajament,, dar,depinde de institutiile care pot aviza astfel de ,,Probleme,, ! Succes

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello