Intrebare rezolvata

avatar

E obligata firma angajatoare sa repatrieze cadavru?

Buna ziua,
fratele meu a decedat in accident pe autostrada in Germania. Nu el se afla la volan. Compania angajatoare a repatriat cadavrele(au murit ambi soferi). Intra in obligatile ei ? Putem solicitata despagubiri de la RCA ( neconducind fratele)  de alte asigurari , de la CASS, de la..... mai pot beneficia mostenitorii?

A intrebat Angela Ruje

Raspunsul ales

avatar

Müller Michael a raspuns pe 20.04.2016, 10:41

Nu,nu puteti cere despaubiri,numai si numai daca accidentul a avut loc in drum spre punctul de lucru sau de la punctul de lucru catre domiciliul fratelui !Depinde ce contract a avut fratele,cu Firma germana sau numai detasat,fiind angajat al unei firme din tara ?! Oricum faptul ca s au implicat in a repatria cadavrele nu era si nu obliga Firma germana,de obicei se angajeaza firme speciale care fac asa ceva,si plata o suporta familiile celor decedati !Traiesc aici de o viata,cunosc legile si va informez ca numai daca faceti dovada ca erau in timpul programului sau cele prezentate la inceput ! Condoleante !

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ec. mst. jurist Chirila Minodora Olga a raspuns pe 1.05.2016, 22:16

Fratele dvs. a decedat la LOCUL DE MUNCA , da reptrierea o face angajatorul in acest caz , da cereti conform asiguarii despagubiri daca va permite si e asiguarat si in caz de accident la locul de munca si da benefeciati de ajutor de deces de regula firma care face inmormatarile obtine suma si va plateste .
Condoleante !

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello