Intrebare rezolvata

avatar

De ce sa ma apuc daca ma intorc in Romania?

Sunt din judetul Salaj, de 10 ani lucrez in Italia la Azienda Vitivinicola Biologica unde producem vinuri biologice Doc de calitate unde eu ma ocup de productie si proprietarul de vanzari. In acesti ani am invatat foarte multe lucruri despre vinuri, vinificatie. Sunt casatorit si am un copil de 3 ani si e tot mai greu sa traim dintr-un singur salariu asa ca de ceva vreme tot ne gandim sa ne intoarcem in Romania, dar oare de ce sa ne apucam?

Visul nostru e sa ne facem o mica podgorie, 2-3 hectare de vie, cu o crama, si sa producem vin, dar nu stiu cum sa ma apuc, cum sa accesez fonduri europene, am doar maxim 25000 euro sa investesc, cu care nu cred ca fac mare lucru in domeniul asta.

M-am gandit si sa import vinuri imbuteliate sau varsate si sa incerc sa le vand, lucrand in domeniul asta cunosc multi producatori de vinuri, ce parere aveti?

A intrebat Laszlo Szilagyi

Raspunsul ales

avatar

Eu Eu Eu a raspuns pe 9.06.2016, 13:18

Raspunsul se afla la tine!

Harv T. Eker spunea recent ca ne dorim sa fim milionari pentru urmatoarele 4 motive:
1. stil de viata de calitate (sanatate, educatie, familie, hobby etc)
2. contributie / rezolvarea unei necesitati / antreprenoriat social
3. ceea ce devii: caracter, virtututi, performanta
4. o viata fara grija banilor.


Mult succes!

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Liviana Candea a raspuns pe 19.04.2017, 23:52

Indiferent de ce afacere vă veți apuca,siguranta că veți avea un profit bun o puteți avea numai muncind fără măsură..

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Lucian Buzea a raspuns pe 22.09.2016, 07:35

O PROPUNERE!

1. Infiintati firma in Spania, cu activitate comert cu vinuri ecologice (vrac si imbuteliate)
2. Semnati contracte de distributie cu producatorii pe care ii cunoasteti. Distribuiti in Europa de Est
3. Infiintati firma in Romania, cu activitati distributie vinuri bio si podgorie+procesare
4. Asociati cele 2 companii prin contract de furnizare vinuri si know-how din Spania spre Romania
5. Depuneti cerere pentru fonduri nerambursabile, pentru creare podgorie+crama+fabrica de procesare+ depozite+ casa+ ce mai doriti dvs. DEPUNETI CEREREA IN SPANIA si amplasamentul proiectului in Romania
6. Dupa obtinerea fondurilor incepeti activitatea de infiintare podgorie si restul.
7. In functie de marimea impozitelor din cele 2 tari, se pot face diferite calcule de optimizare fiscala.
Succes!

Sursa: http://www.linkedin.com/in/lucianbuzea

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Dumitru Istratie a raspuns pe 17.11.2016, 20:21

Domnule Laszlo, Dorinta de a veni si a face ceva pe pamantul stramosesc este un lucru nobil. Daca pleci cu ideea ca ,,nu cred ca fac mare lucru in domeniul asta"!? sfatul meu este nici sa nu te apuci. Daca imi aduc aminte cred ca o intrebare ,,asemanatoare' a mai fost dezbatuta cu ceva vreme in urma. Daca aveti totusi 25000 euro nu este o suma de care sa nnu tineti seama in afacerea dumneavoastra. In cazul in care mai aveti pamant si o casa va propun urmatoarele: Daca aveti pana la 40 de ani puteti, si este bine sa va ganditi la un proiect de instalare Submasura 6.1, fostul 112. Mai trebuie sa aveti o calificare in domeniul pe care il veti urma. Este bine de stiut ca sunt necesare cateva valori cu terenurile lucrate + animale pe care sa va bazati in demararea unui proiect - de instalare. Asa cum au spus si predecesorii, veti avea multa bataie de cap cu functionarii publici, autorizari, proiectare, consultanta unde se vor cere bani si bani? Cu pasi marunti visul se va realiza. Iata si cateva idei: Incepeti cu CAPSUNUL, da bani imediat ce ati investit. Stoloni se gasesc in zona. In caz de supraproductie faceti ...dulceata din productie proprie, iar cu alte fr.. ... faceti distilate. Daca aveti un mentor in apicultura va puteti investi suma de 15000 euro pe roiuri unde puteti accesa suma de 40000 pe car o investiti alaturi de cei 10000 in VITICULTURA. Va pot consilia, indruma, in functie de ceea ce aveti si puteti sa faceti, in mod dezinteresat, fara a pretinde nimic din ceea ce va spun. Cu importul de vinuri..... pe moment nu este o solutie, piata este arhiplina. sa nu uitati ca daca faceti si produse eco mai primiti ceva si de la ...europeni.
. In cazul ca veniti prin Romania nu uitati sa mergeti si pe la Camera Agricola, ei sunt ,,obligati" sa va indrume si sa va ajute. Nu promiteti si nu semnati contracte de consultanta cu persoane, firme numai cand munca lor este la solicitant in ,,tasca". Va doresc o alegere care sa va aduca numai bucurii.

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Anton Cimpoesu a raspuns pe 3.07.2016, 07:08

buna ziua..,sint din roman, am nevoie de un partener. de afaceri .lucrari in rigips,intimisoara,.momentan,urgent, 0761798609

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Cristina Carmen Dascalu a raspuns pe 17.04.2016, 08:42

Urmeaza-ti visul!

Banii ii vei cheltui, timpul va trece oricum si vor multi care vor spune ca ideea ta e imposibila si nu functioneaza.

Cunosc doi tineri care au o mica afacere cu produse si preparate bio produse intr-o mica ferma de la tara si deservesc un numar limitat de clienti prin livrare direct la domiciuliu. Gen casa de comenzi.

Referitor la fonduri, uite o recomandare >> http://cepu.ro/wp-content/uploads/2016/03/martie2016.pdf

Mult succes!

Voteaza:   3 4 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 15.04.2016, 10:25

sa gindesti asa ,este firesc ! Oricum crezi ca in tara este liniste si bine,dar dupa o perioada in care ai stat departe de ,,sistem,, este chiar imposibil sa poti sa intelegi ce se intimpla acolo !Suma pe care o ai,de care dispui ptr o eventuala ,,afacere,, este repede decimata de doctori,primarie,gradinita,scoli,etc. Sint plecat de fff multi ani,si merg cu placere in tara,dar atita,daca iesi pe strada te ,,impiedeci,, de cetateni care nu mai stiu incotro,de un stress nedescris,de modul de viata haotic existent ! In piete si Magazine marfa de cea mai proasta calitate si preturi ca ,,afara,, de drumuri care se pot numi orice numai drumuri nu, de institutii care nu fac nimic,de spitale care nu trebuie numite spitale de  cladiri ale caror tencuieli pica pe tine,mizerabile si parca au ramas in urma unui razboi,de mita ceruta si coruptia existenta si la colt de strada,!Consideri ca exista un viitor apropiat in care copilul va avea o viata mai buna ,in tara !? Eu,personal,incerc sa cred ca nu putem schimba ,ca exista o gena de care nu ne putem ,,debalasa,, ! De o viata plecat si nu am cheltuit nicimacar 1 leu ptr sistemul sanitar sau de invatamint,afara,ptr ca totul are un Dzeu ! Nu doresc sa dezamagesc,dar,este o realitate ,una pe care si cu care cei ce traiesc acolo s au obisnuit,nu pot sa o vada cu ochi normali ! Exista o vorba -lasa ca i bine geaba i rau !Totusi imi doresc sa aduci ceva cu tine profesional si sa ai parte de succes ,dar ptr astfel de suma orice politician,primar ,nu se implica,suma pe care acestia o ,,arunca,, pe o tindichea de Masina,ptr.ca fala ,mindria este calitatea noastra !Vei descoperi imediat reactia celor ce au diferite birouri sau activitati,iti scriu si iti ofera serviciile,(oferte ca la bilci,tirg,care mai de care cu adrese de e.mail,nr de telefoane,cu toate ca ai nevoie de un sfat asa cum l am gasit eu,neutral si fara implicare !)Nu vad decit suma in fata ochilor,ideea-proiect ,omul,niciodata ! Da,ca o sursa splimentara este bine venita,dar totul investit mi se pare curajoasa ideea ! Succes !

Voteaza:   3 4 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello