Intrebare rezolvata

avatar

Exista vreo alta procedura legala sa nu mai intampin aceasta problema?

Buna ziua,

Am si eu o intrebare, am personal care vine le deschidem contractul de munca conform legii insa dupa primul salariu nu mai vin, nici nu isi scriu demisia, incetarea de comun acord etc.

M-am saturat de trimis scrisori acasa pe care nu le primeste nimeni pentru a-i chema sa-si inchida situatia, exista vreo alta procedura legala sa nu mai intampin aceasta problema? Fluctuatie de personal exista.

Multumesc anticipat!

A intrebat Cruceanu Theodora

Raspunsul ales

avatar

Delia Goicov a raspuns pe 10.04.2016, 11:05

Buna ziua,

1. Sa identificati problema, de ce se intampla asta?? si sa incercati sa o remediati, pe cat posibil

2. Incercati sa le faceti contract pe perioada determinata, de 1-2 luni, vedeti si dvs statistica ce va spune...

3. in Codul Muncii sunt p[revazuti pasii ptr Concediere. Din pacate Nu puteti ocoli...Instiintarea..Suspendarea ..si toate etapele. In cazuri " urate" trebuie sa aveti la dosar toata procedura.

Nota/Sfat: Mai bine va ganditi sa investiti in cativa oameni(salarii si beneficii mai mari) decat sa risipiti energie, timp, nervi cu mai multi.

Mult succes
Cu drag

Delia Goicov

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Bata Carmen a raspuns pe 11.06.2016, 00:35

va propun sa folositi in contractul de munca perioada determinata , care se poate folosi de 3 ori si ulterior se modifica in perioada nedeterminata; insa mare atentie la data expirarii sa o prelungiti la timp.

Sursa: experieta

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Nazare Marius a raspuns pe 15.04.2016, 09:29

In primul rand, va rog sa verificati daca nu puteti lucra cu zilieri:
http://legestart.ro/in-ce-conditii-puteti-angaja-zilieri/
Astfel le puteti plati salariul la zi/ saptamana.

In cazul in care nu este posibil lucrul cu zilieri, folositi pentru noii angajati contract de munca pe perioada determinata de 1 luna. Puteti prelungi cu inca 2 perioade de proba dar nu mai mult de 36 luni in total. (Angajare cu contract pe 1 luna, daca ramane prelungire pe 3 luni si daca este hotarat sa stea transformare in contract pe perioada nederminata).

Ideal ar fi sa lucrati cu un consultant in Resurse umane de la dumneavoastra din oras. Va va sfatui cu privire la toti pasii.

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz


 

avatar

Müller Michael a raspuns pe 6.04.2016, 09:58

Dovada ca ati informat angajatul ptr neprezentare la munca,recomandate,recipise,etc. Orice personal angajat cu CIM se obliga sa respecte cele existente in contract,programul de lucru,sa informeze in terment  Firma ptr eventuale Probleme familiare sau de sanatate,boala,etc. Faptul ca nu exista o colaborare in acest sens,angajatorul trebuie sa intervina legal si sa aduca la cunostiinta ca neprezentarea la program duce la urmari grave si deci intreruperea relatiei de munca si deci a CIM !Nu va intereseaza daca le primeste sau nu,adresa valabila si corecta este cea pe care angajatul o prezinta si o recunoaste legal,in acte,ca fiind corespunzatoare !Trebuie sa va asigurati ca in aceasta perioada nu a savarsit fapte penale,nu a fost accidentat ,deoarece este inca angajatul firmei si deci asigurat,de aceea o informatie de la organul de Politie pe raza domiciliului ! Aceasta forma de a va pune legal ,,la scuteala,, va obliga sa l informati scris,recomandat,si orice alta forma ,chiar vizite sau chiar verbal cu martori,dar incetarea raportului de munca se face numai scris ! Succes

Voteaza:   1 3 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello