Intrebare rezolvata

avatar

Pot vinde online produse traditionale facute acasa (zacusca, dulceata si muraturi) fara autorizatie?

Buna ziua,

Sunt o tanara de 28 de ani, am terminat facultatea de Stiinte Economice si masterul in Management si Audit, nu mi-am gasit de munca si fiind proaspata mamica m-am gandit sa incep o afacere pentru a fi alaturi de puiul meu. Nu dispun de bani prea multi sa deschid un magazin fizic asa ca as incepe cu unul online.

Vreau sa fac zacusca, dulceata si muraturi din productie proprie si sa le vand. Imi trebuie totusi autorizatie? Daca da, ce fel de autorizatie/autorizatii, in cat timp le pot obtine si la cat m-ar ajunge?

Va multumesc!

A intrebat Rayssa Sweet

Raspunsul ales

avatar

Müller Michael a raspuns pe 24.03.2016, 17:26

Orice fel de comert,adica vinzarea unor produse va obliga sa respectati anumite masuri legale impuse ptr producerea acestora,sau altora din aceasta gama ! Puteti ,dar ,,vinzarea,, nu trebuie sa fie decit un mod de instrainare,cadou catre membrii de familie sau rude,cunostiinte,etc. ! In momentul in care incasati anumite sume,se numeste COMERT,deci aveti pe produs lista cu ingrediente si conservanti,cu tot ce este nevoie ptr ca cel care cumpara si consuma sa stie ce are,ce maninca !Nu uitati produsele bio ce intra in componenta ,legume fructe care nu s stropite,care nu s implicate in proces de combatere a daunatorilor si stropite,sau altele care nu s permise,etc.Acest mod va obliga sa aveti certificat de producator sa detineti acte legale ptr a putea comercializa astfel de produse . Intrebati reg.de comert,mergeti la Primaria pe raza loc. unde aveti domiciliul ! Succes

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ec. mst. jurist Chirila Minodora Olga a raspuns pe 1.05.2016, 22:24

Stimata mamica si colega
orice activitate mai ales alimentatie publica (retetar, analize medicale , etc.)  necesita toate avizele care permit vanzarea lor , poti vinde pe raspunderea ta si a clientilor, idem gradinita fara autorizatie dar sa nu ai reclamatii de la consumatori ( toxicitate , infectii, etc. )  , succes !
Iti recomand un site cu retetarul si pentru comenzi un numar de telefon , reclama si poti opta pentru caen - asigurarea de servicii cum ar fi gatitul, vezi clasa de activitate conform tipului de serviciu .

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello