Intrebare rezolvata

avatar

Daca e contraventie o sa-i apara in cazierul tanarului fapta?

Buna ziua

Pe 25 februarie un pusti de 20 de ani mi-a pulverizat un jet de spray paralizant, piper, nu stiu exact. Fara nici macar un motiv. In zona se afla camere video si am martori. Am fost la politie, am facut plangere, au fost martori, au dat si ei declaratiile sustinute de mine. M-a sunat ieri politia ca sa ma duc azi sa-l recunosc pe reclamant intr-o poza. Am fost azi la sediul politiei, dansii erau plecati dupa tipul respectiv, l-au gasit, mi-au spus ca nu a vrut, ca s-a speriat, etc. si daca vreau sa-i dea nr. meu de telefon sa ne intelegem.

Am spus ok. M-a sunat tipul in jurul orei 18 si-a cerut scuze, a zis ca-mi da un pui de tara. I-am zis cheltuielile si ca il contactez eu maine. Politistii inainte cu doua zile mi-au spus ca e contraventie si ca-i dau amenda, nu stiu exact incadrarea, etc.

Eu daca nu retrag plangerea, o sa-i dea amenda? Daca e contraventie o sa-i apara in cazierul tanarului fapta? Scuze, dar n-am avut pana acum neplaceri, nu ma pricep. Nu stiu ce sa fac, eu am platit drumuri, consultatie, picaturi ochi, etc.

Va multumesc anticipat!

A intrebat Ionescu Roxana

Raspunsul ales

avatar

Ionel Popa a raspuns pe 11.03.2016, 16:25

Bună ziua
Contravențiile nu apar în cazierul judiciar. Va fi amendat chiar dacă vă retrageți plângerea. Dacă la plângere atașați un certificat medico-legal, se transforma în penal și atunci lucrurile se complicau. Puteți să-l atacați pe cale civilă la tribunal pentru a-i cere despăgubiri. Calea amiabilă e cea mai bună, dacă dă dovadă de bun simț. Dvs. decideți!
Toate cele bune!

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Salt Star a raspuns pe 14.03.2016, 09:35

Amenda o sa primeasca,dar cazierul o sa fie curat ,nu are nici o legatura,doar daca esti condamnat definitiv ai cazier

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 13.03.2016, 14:10

Desigur aveti voie sa inghideti un ochi dar,inafara de fapta ptr care si primeste ce este legal,dstra cereti desbagubirile cu cheltuielile existente! Acest lucru puteti sa l faceti in fata legii cu martor ptr a evita orice dubii la recuperarea cheltuielilor avute ! Nu apare si nu se ia in considerare la cazier,este ,,abatere,, de la conduita si i incadrata ca fapta minora ,dat fiind faptul ca a avut loc fara interese de jefuire,sau alte acte de acest gen. Pretentiile pe care le aveti se fac numai si numai in prezenta unor martori sau organ legal ! Succes

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello