Intrebare rezolvata

avatar

As putea obtine fonduri nerambursabile pentru infiintarea unui after school?

Mentionez ca detin un teren de 600 m2 pe care am o constructie neterminata in interior, in regim SP+P+M cu o suprafata desfasurata de 216 m2. As dori ca acest loc sa-l transform intr-un after school. Mai vreau sa spun ca locatia este intr-o comuna si ca mai detin si un SRL daca va este de ajutor.

Va multumesc.

A intrebat Serban Gabriela

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 11.03.2016, 02:53

Puteti accesa Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare - START. Programul este implementat de către Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri  (MECRMA), prin structura guvernamentala din domeniul sprijinirii înfiinţării şi dezvoltării IMM ( deci finantarea este de la bugetul national).
Obiectivul principal al Programului (schemei de minimis) îl constituie stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale celor existente, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale întreprinzătorilor în scopul implicării acestora în structuri economice private.
Se poate beneficia de o Alocaţie Financiară Nerambursabilă – maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 120.000 lei/beneficiar;
Contribuţie proprie – minim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.
Daca doriti, va pot transmite pe e-mail ghidul solicitantului (procedura) si grila de evaluare .

O alternativa o reprezinta Programul naţional multianual pentru înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii în mediul rural. Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie stimularea şi sprijinirea demarării şi dezvoltării structurilor economice private înfiinţate în mediul rural prin creşterea numărului de locuri de muncă şi al IMM în mediul rural.
Conditii de finantare: Alocaţie Financiară Nerambursabilă – maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 125.000 lei/beneficiar; - Contribuţie proprie – minim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.

Ambele sheme de finantare se deruleaza pe principiul RAMBURSARII AFN dupa depunerea decontului cheltuielilor eligibile.

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Sorin Stoian a raspuns pe 29.03.2016, 15:31

Buna ziua,
Programul pentru dezvoltarea Comertului si Serviciilor pe piata v-ar putea ajuta.
O zi frumoasa!„

Sursa: http://www.addsor.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello