Intrebare rezolvata

avatar

Pot obtine fonduri europene sau nationale nerambursabile? Ce imi recomandati?

Buna ziua,

Lucrez in invatamant, peste cateva luni voi implini 35 de ani si locuiesc in Bucuresti. Impreuna cu sotul ne-am gandit sa incepem si noi o afacere. Dispunem de apox 12000 euro. Am citit cate ceva despre fondurile europene si nationale nerambursabile, sa vedem daca putem obtine si noi un ajutor, consideram ca 12000 euro sunt putini. Despre fondurile nationale am citit ca la SRL-D putem obtine maxim 10000 euro daca participam si noi cu 10000 (mi se pare cam putin) la programul START si FEMEIA MANAGER, am citit ca sunt fonduri putine in fiecare an si trebuie sa facem noi investitia si apoi ni se deconteaza (nu avem banii necesari si nu vrem sa facem credit la banca). Fonduri europene am citit ca nu prea se dau pentru Bucuresti, ca e zona dezvoltata, si pot sa aplice doar firmele cu vechime minim 1 an, cu profit pe 2015 si minim 1 angajat cu norma intreaga, nu si cele infiintate in 2016. Luam in calcul mediul rural PNDR dar langa Bucuresti, in Ilfov, sa ne ocupam de afacere si consideram ca e o zona cu potential, comparativ cu alte judete.

Ne-am gandit la o gradinita particulara/after school (daca tot lucrez in domeniu) sau la spalatorie auto/ vulcanizare/ service auto (sa se ocupe sotul de afacere), sau daca nu reusim sa obtinem fonduri nerambursabile, sa mai economisim ceva banuti si sa achizitionam un cap tractor TIR second-hand pentru transport marfa pe comunitate, pentru achizitie TIR nou nu cred ca se dau fonduri. Mentionez ca nu detinem teren in Bucuresti sau Ilfov, locuim in apartament

- Avem sanse sa obtinem finantare nerambursabila pentru Bucuresti sau ar trebui sa ne hotaram pentru mediul rural si sa infiintam SRL-D in judetul Ilfov?
- Ce activitate ar fi mai fezabila si mai putin riscanta dintre cele 3 la care ne-am gandit sau ce alta activitate ne recomandati?

Consider ca in domeniul comertului (online sau offline) nu prea mai e loc, e saturata piata, sa faci productie cred ca e si mai riscant, nu cred ca se poate produce sub pretul chinezilor, care produc orice, cred ca pe servicii mai e o sansa.

Asteptam pareri, sfaturi, recomandari de la oameni care au cunostiinta despre aceste domenii sau din partea firmelor de consultanta care au intocmit asemenea proiecte si doresc sa ne intocmeasca documentatia necesara.

Multumesc anticipat!

A intrebat Micu Madalina

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 10.03.2016, 11:21

Ati facut o analiza pertinenta.
Pe Bucuresti nu aveti sanse reale pentru a finanta un start-up.
Cele mai bune sanse sunt pentru mediul rural. Daca afacerea are nevoie si de realizarea unei constructii atunci este necesar ca terenul sa fie in proprietatea solicitantului - adica a firmei care depune cererea de finantare. Sediul social si punctul de lucru trebuie sa fie in mediul rural. Serviciile pentru populatia din mediul rural ( inclusiv service auto) sunt considerate cu potential de crestere si se puncteaza in plus.

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Sorin Stoian a raspuns pe 29.03.2016, 15:36

Buna ziua,
Pornind de la o idee de afaceri putem spune daca este eligibila pe un anumit program si in ce masura investitiile sunt eligibile.
O zi frumoasa!

Sursa: http://www.addsor.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 11.03.2016, 10:31

Domiciliul in mediul rural, va avantajeaza,in orase precum Bucuresti aveti sanse minime ,din pacate !Cele enumerate depasesc asteptarile unui buget real chiar cu fonduri,ptr ca ,suma detinuta este la min limita ! Cunosc ce va prezint,cap tir second este mai mult decit dublu ce detineti,fara remorca,autorizatii,contracte ferme,etc sinteti din start intr o investitie proasta !Orientati va catre vulcanizare,dotarea second cu echilibrari roti,montat demontat si spatiul undeva inafara va poate avantaja !Dar intervin chiria ptr spatiu,legatura la drum national,posibilitatea depuneriide anvelope defecte,reciclare,etc. Referitor la comert si au rupt gitul si chinezii,productia de textile sa redus cu 27%,deci nu trebuie marfa de 2 lei,ci altceva-sint prea Sarac sa ma imbrac ieftin ! Succes

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello