Intrebare rezolvata

avatar

Cum trebuie sa platesc asigurarea sociala, de sanatate si impozitul pe venit?

Va rog mult, daca puteti sa imi spuneti cum si cat am de platit asigurarea sociala si de sanatate, dar si ce impozite trebuie sa platesc si sub ce forma? Si unde ma adresez pentru aceasta din urma?

Eu am ramas fara serviciu in august 2015 si de atunci lucrez pe cont propriu ca menajera, castigand 700 lei fara contract de munca. Tin sa mentionez ca sunt in divort si am in intretiere doar una din cele doua fete, deocamdata.

Va multumesc mult.

A intrebat Dahmane Sbaihia Luciana

Raspunsul ales

avatar

Ionel Popa a raspuns pe 12.03.2016, 00:34

Bună seara
Din ce spuneți rezultă că munciți ”la negru”. De aceea, nu plătiți nimic în acest moment. Dar munca ”la negru” e ilegală în România. Ar trebui să vă autorizați ca PFA cu activități de curățenie și apoi veți elibera bonuri fiscale la persoane fizice sau facturi și chitanțe la persoane juridice. Veți depune declarațiile de venit după care vi se vor emite decizii de impunere taxe pentru asigurarea socială de sănătate, impozit pe venit etc.
Toate cele bune!

Sursa: http://www.bizoo.ro/firma/duplicomgrup/

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Salt Star a raspuns pe 2.03.2016, 08:14

Mergeti la casa de sanatate si va faceti contract de asigurat,si de acolo va spune exact cat trebuie sa achitati lunar pentru a fi asigurat.

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Delia Goicov a raspuns pe 23.04.2016, 07:50

Buna ziua,

Mergeți la ANAF, ei va calculează impozitul la sănătate si tot acolo se achita.
Cu chitanța respectiva si cu situația analitica primită de la ei mergeți la Casa de Sănătate si cereți Adeverința , in acest mod o sa figurați ca si asigurata.
Daca doriti sa plătiti si CAS( pensii) atunci trebuie mergeți la casa de pensii si faceți contract cu ei. Aici nu se poate plati retroactiv ci doar de la data contractului.
Dar, parere personală este sa încercați sa va găsiți un loc de munca cu Contract, pentru a putea dovedi venitul si nu numai.

Mult succes
Cu drag
Delia Goicov

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello