Intrebare rezolvata

avatar

Avand 60% si asociatul 40% cum pot sa-l exclud din firma, el nemaiavand bani pentru investitii?

Suntem doi asociati si administratori, eu cu 60% el cu 40%. Problema este ca firma este la inceput si avem nevoie sa investim pentru reclama etc. El nu are un leu si nici nu vrea sa cedeze parti sociale. Muncim amandoi in firma pentru ca nu ne putem permite sa agajam acum. As vrea sa stiu daca eu fiind majoritar as putea sa iau decizia ca el sa ramana cu 10% si eu cu 90% si asa sa continui sa investesc doar eu.

A intrebat Popa Ion

Raspunsul ales

avatar

Salt Star a raspuns pe 2.03.2016, 08:07

Ca majoritar puteti mari capitalul social pana la nivelul a 90 % din firma si asa veti detine controlul total si ca parti sociale de 90.

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 2.03.2016, 19:59

Daca sunteti srl,nimic nu va opreste sa investiti si sa deveniti majoritar!Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz


avatar

Ionel Popa a raspuns pe 4.03.2016, 19:48

Bună seara
Să-l exclusizi complet nu poți! Acțiunile pe care le deține îi aparțin, sunt în proprietatea lui.Dacă nu mai are bani de investit nu înseamnă că e neapărat rău intenționat.Mărești capitalul social adăugând noi acțiuni care îți vor aparține. Dar poți micșora influența în firmă mărindu-ți procentul de acțiuni. Depinde și ce prevederi mai sunt în Actul constitutiv.
S-auzim numai de bine!

Sursa: http://www.bizoo.ro/firma/duplicomgrup/

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello