Intrebare rezolvata

avatar

Vreau sa incep o afacere cu pui de carne. Unde vand carnea?

Buna ziua,

Vreau sa incep un proiect tip mini-ferma de pui de carne crescut in sistem intensiv. Mentionez ca asigur o cladire de 50mp echipata cu ventilator, caldura, lumina, furajare, etc. Pentru inceput incep cu 740 de capete. Problema este piata de desfacere. Mentionez ca am un abator la 2km distanta dar nu ii cumpara, doar ii taie. As dori gasirea unei firme care cumpara si ii sacrifica spre vanzare. Eu doar sa ii cresc. Mentionez ca pot obtine aviz de la medicul veterinar.

A intrebat Buta Andrei

Raspunsul ales

avatar

Nazare Marius a raspuns pe 29.02.2016, 09:29

Pentru ca vei produce putin (aprox. 1500Kg carcasa pui grill /45 zile) trebuie sa ai un castig peste medie pe kilogram vandut.
Acest lucru se poate obtine printr-o calitate superioara a carcaselor (culoare, greutate, randament) si prin crearea unui nume pentru puii tai astfel incat oamenii sa stie ce cumpara si sa ii caute in magazine.
Pentru a asigura desfacerea vorbeste cu distribuitorii de carne si preparate de la tine din zona (le gasesti agentii prin magazine) sau daca ai cateva magazine mai bune in zona incearca sa le vinzi lor direct.

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 29.02.2016, 21:07

De preferinta este bine sa incepeti desfacerea prin reteaua marilor magazine de tip Lidl, Kaufland etc. Totul depinde de raportul caliatate/ pret. Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz


avatar

Salt Star a raspuns pe 2.03.2016, 08:12

Pentru suprafata pe care o aveti ,va incadrati la 750 pui(normele spun 15 pui pe metru patrat),problema este ca trebuie sa aveti toate conditiile de crestere si toate avizele necesare(DSV,DSP,MEDIU etc.

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz


 

avatar

Ionel Popa a raspuns pe 4.03.2016, 19:24

Bună seara
Inițiativa e bună și o apreciez. Faptul că există un abator prin apropiere care să accepte să abatorizeze puii dvs e un lucru mare! Veți putea să-i distribuiți prin magazine sub brandul dvs. Asta poate fi avantajos decât să vă chinuiți să-i vindeți în viu. Dar eu zic că să începeți cu o serie, pentru că sunt multe lucruri de învățat. Dacă veți face lucrurile bine, poate vor apărea și clienți așa cum vi-i doriți dvs. Dacă veți stăpâni lucrurile, veți extinde microferma. Deocamdată 740 pui pe serie nu e cine știe ce.... Luați în calcul fondurile europene pentru a vă dezvolta afacerea!
Succes!

Sursa: http://www.bizoo.ro/firma/duplicomgrup/

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 1.03.2016, 13:53

Este mai usor cresterea puilor ,desigur , fapt ptr care trebuie sa aveti o retea de distribuire posibile,contracte sondaj cu marile firme posibile si interesate ptr cumparare ! Cantitatea nu este relevanta,ptr 50mp incercati desfacere pe la carmangerii,magazine mixte,etc.Aveti nevoie de experienta,intrati in sistemm ,descoperiti lucruri utile,folositoare,eventuale nereguli,etc Succes

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello