Intrebare rezolvata

avatar

Care credeti ca este cea mai buna solutie pentru mine?

Buna seara,

Am un srl  cu nr roi. Cumpar produse online din Franta( fara tva ) si le vand online in Spania ( cu tva de Ro 20%). Francezul mi le trimite in Spania, iar  acolo  colaborez cu o firma gen Fan courier , care se ocupa de livrarea produselor ( transportul produselor catre clientul final il platesc eu ) . M-am interesat despre limita de vanzari catre un stat, in cazul Spaniei sunt 35000 euro dar citind si interesandu-ma am aflat ca esta cam ilegal ce fac, si ca ar trebui sa aduc produsele din Franta in Romania si pe urma sa le trimit in Spania. Asta inseamana pt mine costuri enorme si timpul de livrare ar fi de asemenea mare, mai ales ca trimit ramburs si nu stiu ce firma internationala ar avea acest serviciu la pret razonabil.

M-am interesat si pt o eventuala sucursala dar asta inseamna sa platesc statului spaniol inca 30% din beneficiul creat in Spania.

Ce ma sfatuiti ? Care ar fi solutia cea mai economa?
Multumesc anticipat

A intrebat Marius Bogdan

Raspunsul ales

avatar

Delia Goicov a raspuns pe 28.02.2016, 09:51

Buna ziua,

va puteti interesa in Spania, care este procedura de inregistrare DOAR ca si platitor de TVA, NU prin reprezentant fiscal sau sediu permanent(ca sa nu platiti impozit pe profit) ci doar TVA-ul . Va gasiti pe cineva care sa va faca declaratiile de TVA/lunare si nu mai aveti probleme.

Mult succes
Cu drag
Delia Goicov

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Cristina Carmen Dascalu a raspuns pe 28.02.2016, 15:49

Publica intrebarea si pe forumul AvocatNet.ro.

Mult succes!

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello