Intrebare rezolvata

avatar

Se pot obtine fonduri europene nerambursabile pentru infiintarea unei brutarii in mediul rural?

Se pot obtine fonduri europene nerambursabile pentru infiintarea unei brutarii in mediul rural? Cat ar costa investitia avand doar spatiul de productie? Si daca obtii fonduri europene si nu merge brutaria ce se intampla?

A intrebat Florica Tomoiaga

Raspunsul ales

avatar

Dumitru Istratie a raspuns pe 16.02.2016, 07:45

,,Nu merge brutaria", atunci ii vai si amar. Firma intra in insolventa si se valorifica articol cu art. la licitatie. Daca falimentul este in intervalul de functionare din proiect unde exista un plan de afacere si oblligatia de a il respecta, atunci dati banii inapoi - nerespectarea proiectului, a obligatiilor asumate in acesta. Ganditi - va bine ce vindeti, cui vindeti, cat vindeti, pretul materiei prime, utilitatilor, serviciilor si nu in primul rand a resurselor UMANE. Dupa ce va faceti aceste calcule urmati pasul doi, de a identifica resursele banesti proprii de achizitionare utilaje specifice. Este bine sa va puneti intrebarea inainte de toate: ati facut vreodata paine sa vedeti cat de dulce poate fi? Va dorim succes.

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Eqinto Sarl a raspuns pe 16.02.2016, 12:55

Se pot obtine fonduri pe masura 4.2 schema de ajutor de stat.

Costul investitiei depinde de cat de mare vreti sa o faceti si ce fel de utilaje luati (de calitate din Vest sau economice din Est).

Daca nu merge brutaria, firma va da faliment si atat tot (trebuie sa faceti SRL ca sa va protejati averea personala). Creditorii (inclusiv AFIR) vor incerca sa recupereze banii prin vanzarea activelor.

Atat timp cat nu garantati imprumuturi cu bunuri personale (case, etc) si cat ati facut totul de buna credinta (adica nu ati delapidat firma) sunteti la adapost.

Mult succes,

Daniel
info@eqinto.eu
www.facebook.com/eqinto

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz


avatar

Crihan Judit a raspuns pe 16.02.2016, 09:44

Buna ziua,

Da se pot, insa sunt unele conditii esentiale care trebuie indeplinite.
Dupa obtinerea fondurilor,ar fi indicat sa mearga brutaria bine si sa nu intrati in faliment, in caz contraiu e problema mare.
Daca aveti nevoie de ajutor, informatii detaliate, ne puteti vizita pe www.cepu.ro sau ne puteti scrie si la adresa cepusales@cepu.ro .

Mult succes!

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Silvia Butea a raspuns pe 18.02.2016, 09:52

Buna ziua,

Consultantul pt. accesarea fonduri nerambursabile va scrie proiectul, insa Consultantul in dezvoltarea afacerii analizeaza profitabilitatea, piata si fezabilitatea investitiei. Ei pot fi unul si acelasi sau nu, insa cel mai indicat este sa va cunoasteti Dvs. propria afacere si sansele afacerii si sa apelati la un consultant pentru a va estima sansele proiectului.

Investitia consta functie de spatiul de productie, de capacitatea de productie, gradul de incarcare, cantitatea vanduta, adica de piata.

Daca nu merge brutaria si veti intra in faliment, va trebui sa returnati banii si ceva penalitati. Chiar daca aveti un SRL, asta nu inseamna ca administratorul nu poate fi tras la raspundere (sunt proceduri juridice distincte, daca initial executarea firmei nu acopera costurile, de undeva va trebui recuperat prejudiciul).

Este o decizie importanta demararea afacerii un sine, nu atat proiectul. Nu recomand pentru o firma nou infiintata, mai ales ca din cate inteleg, nu prea stiti multe despre domeniu, sa apelati la fonduri europene - ele inrobesc si reprezinta un teren alunecos. Mai ales ca aveti nevoie de capacitate financiara: beneficiarul realizeaza plati, urmand ca in baza documentelor justificative sa vi se deconteze x%, in mai multe etape ale proiectului.

Bafta!
Silvia Butea
Consultant fonduri nerambursabile

Sursa: Vertical Finance S.R.L.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Sorin Stoian a raspuns pe 16.02.2016, 11:12

Buna ziua,
Aveti la dispozitie cel putin 3 programe de finantare, pentru mediu rural, brutaria fiind o activitatea de productie, aveti si siguranta unui punctaj bun.
Daca va merge sau nu aceasta afacere, tine doar de Dumnveavoastra, insa consider ca painea si produsele de panificatie sunt, inca un produs foarte cautat.
Investitia poate sa fie de la 10000 la 30000 Euro si in functie de puterea Dumneavoastra financiara. Ramane de vazut, cat trebuie sa fie aportul Dumneavoastra, in functie de programul in care va incadrati.
A se vedea Masura 6.2. si 6.4. din PNDR

Sursa: http://www.addsor.ro/index1.php?p=--__PNDR_Programul_National_Dezvolta...

Voteaza:   1 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello