Intrebare rezolvata

avatar

Ce se intampla in cazul in care o firma observa ca mai exista cineva care foloseste acelasi logo?

Am o firma infiintata de anul trecut si am vorbit cu o firma sa imi faca logo+carti de vizita, eu acasa m-am jucat cu numele firmei si am creat o emblema, logo pe hartie si am vorbit cu cei care imi fac cartile de vizita si ei pot sa imi faca in programul lor.

Intamplator astazi am intrat pe internet si am vazut ca o alta firma din SIBIU are acelasi LOGO, DESIGN, aceeasi textura la denumire EU NICI NU STIAM DE EI!

Ce se intampla in cazul in care ei observa ca mai exista cineva care foloseste acelasi design ca ei?

Eu am bagat o gramada de bani in inscriptionare masini, creare de site,logo, mape de prezentare, pixuri etc.

Din cate am vazut nu au semnul r la logo ul lor, adica nu sunt inregistrati la OSIM !  Eu o sa incerc sa fac demersurile sa le inregistrez la OSIM pe firma mea, pe numelee meu .

Eu de la cei din sibiu nu am nici o prretentie, nu le cer nimic, bani sau alte foloase , pot sa foloseasca denumirea ca nu ma intereseaza , EU VREAU SA NU AM EU SURPRIZE,SURPRIZE DIN PARTEA LOR !
Ms.

A intrebat Ioan Rednic

Raspunsul ales

avatar

Salt Star a raspuns pe 15.02.2016, 08:39

Cel m-ai frumos ar trebui sa va intalniti cu cei din Sibiu ,si sa va intelegeti.

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 13.02.2016, 12:07

Depinde de prioritatea celor doua firme!Adica cine a fost primul care a folosit acest LOGO. In al doilea rand daca firmele in cauza si-au inregistrat aceste date la OSIM! In caz ca nu sunt asigurate ca prioritate la OSIM , aspectul ramane doar de moralitatea celor in cauza!Adica ,cei care au folosit datele dupa cealalta firma ,ar trebui sa renunte,cat nu sunt dati in judecata! Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz


avatar

Liviu Sav a raspuns pe 14.02.2016, 10:20

Inainte sa faceti orice fel de demers, luati legatura cu un specialist in proprietate intelectuala. Altfel, este posibil ca nici macar inregistrarea la OSIM sa nu fie suficienta pt a obliga firma din Sibiu sa renunte la logo...

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz


 

avatar

Müller Michael a raspuns pe 13.02.2016, 16:49

Este inregistrata,ocrotita de lege-actionare in judecata !Trebuie sa faceti dovada legala,puteti sa dovediti ca nu este invers !? Succes

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello