Intrebare rezolvata

avatar

Care sunt conditiile pentru a scoate un certificat de producator pentru productie de branza?

Detin capre si sunt crotaliate, fara sa fie trecute la primarie si sunt interesat care sunt conditiile sa scot certificat de producator si de unde?

A intrebat Razvan Lavric

Raspunsul ales

avatar

Salt Star a raspuns pe 12.02.2016, 12:22

Daca nu sunt luate in evidenta la Primarie nu aveti cum sa primiti certificat de producator.
In baza la ceva va elibereaza primaria certificatul

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ionel Popa a raspuns pe 13.02.2016, 09:47

Bună ziua!
Producătorii agricoli persoane fizice care vor să comercializeze produse agricole vor trebui, mai întâi, să obțină atestatul de producător, în locul certificatului de producător(modificare adusă de Legea nr. 145/2014). Atestatul de producător reprezintă documentul eliberat persoanei fizice care desfășoară activitate economică în sectorul agricol, valabil pentru titularul acestuia, și care atestă calitatea de producător agricol persoană fizică. Acest document cuprinde numele și prenumele producătorului agricol, precum și denumirea produselor și suprafata de teren exploatată, respectiv efectivele de animale, care sunt înregistrate în registrul agricol organizat de autoritățile administrației publice locale(primărie) pe a căror rază se află terenul/ferma/gospodăria.

Atestatul de producător este valabil un an calendaristic de la data emiterii şi este vizat semestrial, prin aplicarea ștampilei și a semnăturii primarului comunei, orașului, municipiului, după caz.

Documentul se eliberează, la cerere, persoanelor fizice, după ce autoritățile verifică, atât pe baza datelor din registrul agricol, cât şi pe baza celor din teren, dacă există suprafețele de teren, respectiv efectivele de animale pentru care se solicită eliberarea atestatului de producător.

Ulterior, primarul eliberează atestatul de producător în termen de 5 zile lucrătoare de la data solicitării, cu avizul consultativ al structurilor asociative profesionale/ patronale/ sindicale din agricultură, după caz, constituite potrivit legii și organizate la nivel local și județean.

Sursa: Legea nr.145/2014

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 12.02.2016, 23:28

desigur,aveti nevoie de acest certificat,altfel comercializarea este ilegala .Primaria pe raza loc. unde aveti domiciliul . Succes

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello