Intrebare rezolvata

avatar

Pentru comert intraerueopean cu aparatura seccond hand e mai bine PFA sau SRL?

Buna ziua,

Doresc sa mentionez ca inainte sa deschid acest topic am facut tot posibilul sa gasesc raspunsul la intrebarea mea, dar fara nici un succes.

Pe scurt as vrea sa stiu daca: Este posibila achizitia de la persoane fizice aflate in spatiul uniunii eruopene, a unor aparate (NU autoturisme) seccond hand si vanzarea lor tot catre persone fizice aflate atat intracomunitar cat si extracomunitar. Vanzarea va fi facuta prin intermediul platformei Ebay.

Este posibila desfasurarea activitatii de mai sus ca si PFA, neplatitor de TVA daca achizitiile intracomunitare nu depasesc 10.000E iar rulajul anual nu depaseste 30.000 E?

Este necesar codul EORI in conditiile in care voi expedia maxim 5 colete/luna, in spatiul EXTRAcomunitar catre persoane fizice? Estimez un numar de maxim 5 colete/luna cu o valoare de maxim 3000 euro.

Multumesc.

A intrebat Bexa Hexa

Raspunsul ales

avatar

Liviu Sav a raspuns pe 11.02.2016, 18:02

Luati legatura cu un consultant fiscal pt ca s-ar putea sa fiti nevoit sa obtineti cod de TVA, indiferent daca sunteti PFA sau SRL.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

DML - Cabinet Individual Expert Contabil Contabil a raspuns pe 10.02.2016, 17:56

Recomand SRL cu optiunea micro - impozitare 3% la venituri.

Sursa: http://www.contabilgorj.ro/

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 11.02.2016, 11:17

tranzactii,plati comunitare,garantii-SRL ! Succes

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello