Intrebare rezolvata

avatar

Exista firme de consultanta din Bucuresti care intocmesc proiecte pentru submasura 6.2 fara avans?

Doresc sa obtin finantare pe submasura 6.2. Caut firma de consultanta care accepta DOAR comision de succes, adica sa platesc doar daca proiectul este selectat si dupa ce primesc prima transa sau cu un avans minim si sa trecem in contract clauza: "Daca proiectul nu este selectat pentru finantare vom restitui de 5 ori avansul primit". Mentionez ca am discutat cu 4 firme de consultant si 3 mi-au cerut avans 50%, prea putin ii interesa daca ideea mea e fezabila si daca am sanse sa obtin finantare, incerc sa ocolesc asemenea firme.

A intrebat Petre Vasile

Raspunsul ales

avatar

Liviu Sav a raspuns pe 11.02.2016, 17:27

Nu inteleg de ce aveti nevoie de un consultant, daca nu ii vedeti utilitatea. Nu va obliga nimeni sa ii platiti.

Inseamna ca dvs. sunteti capabil sa faceti munca in locul consultantului si atunci este lesne de inteles de ce doriti sa ii ocoliti.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 10.02.2016, 20:01

Domnule Petre Vasile, dumneavoastra doriti un angajament in care consultantul sa-si asume toate riscurile, iar dumneavoastra sa "mergeti" doar la castig. Este ca si cum ati dori ca preotul sa va cunune doar "la bine" ! Nu as vrea sa va am de partener ...
Va invit sa meditati asupra criteriilor de punctaj pentru a intelege mai bine in ce masura este consultantul responsabil de selectarea proiectului dumneavoastra.

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Silvia Butea a raspuns pe 10.02.2016, 09:58

Buna ziua,

Cred ca ati inteles gresit abordarea. Se practica in toata tara acest sistem. Normal ca orice firma vrea sa si acopere macar costurile fixe (salarii, chirie, tel, deplasari si munca/timpul alocat). Daca ati sti ca in medie cam 60-63% dintre clienti isi retrag proiectele in timpul evaluarii sau dupa, dar nu mai semneaza contractul de finantare..... ati ramane surprins. Si chiar daca se aproba proiectul si ei renunta, pentru acest fapt, decid sa nu mai plateasca firma - si incep procesele (va spun dintr-o experienta de 8 ani pe piata ca sunt foarte multi clienti de la care am ramas numai cu avansul pentru ca au decis sa renunte la proiect si sa nu ne mai plateasca comisionul, fara sa ne judecam si 6 procese pe rol de 2 ani pentru cei care au fost si necomunicativi si nu au platit nici macar cat am lucrat, cum ne am inteles in caz de renuntare).

E suficient sa se schimbe regulile in timpul jocului - la PNDR se intampla frecvent, puteti intreba beneficiari, nu firme de consultanta, ca sa va convingeti. Atunci firma de consultanta cum isi poate acoperi costurile daca deveniti peste noapte neeligibil sau renuntati Dvs.? Oricum intentia firmelor se indreapta spre comisionul de succes, mult mai mare, deci sigur ca vor un proiect fezabil, cu sanse de succes, insa prin avans se acopera de un factor extern din partea Dvs. sau a sistemului APDRP sau a statului etc. Sau sa va ceara un avans mai mare, daca proeictul are sanse mici de aprobare, ca sa fie acoperitor muncii depuse. Mi se pare perfect normal.

Si atentie, comisionul se da la aprobare in general, nu la finantare. Daca proiectul dvs. este aprobat, dar s-au epuizat banii (nici Dvs. nici consultantul nu are cum sti ce sume s-au solicitat pe alte proiecte depuse), comisionul de plateste, chiar daca nu va alegeti decat cu un dosar in sertar - consultantul v-a dat un proiect aprobat, deci si-a facut treaba cu brio.

Nu cred ca veti gasi nici macar o persoana fizica care sa va scrie proiectul gratis, e vorba de 5-7 zile de munca full time ptr o persoana, dar cine stie... mai cautati. Insa mai intervine ceva, sa va faca cineva ceva gratis, ce sanse ati da Dvs proiectului? Orice lucru gratis...are valoare de gratis.

Mult succes in cautari, masura se va deschide in martie. Incercati o varianta cu minim de avans si maxim de comision. Noi spre exemplu mai practicam acest sistem, doar daca nu credem in proiect, insa clientul si-l doreste neaparat si atunci trebuie sa punem un avans mai mare, constienti fiind de nereusita (da, exista si oameni care cred asa mutl in visul lor, incat nu vad negru pe alb ca nu se poate).

In alta ordine de idei, de ce trebuie sa fie consultantul din Bucuresti? Noi suntem din Timisoara si avem proiecte in zone diferite ale tarii - pana la urma, consultantul va scrie proiectul si face managementul de proiect (hartiile necesare raportarii si decontarilor, mai ales ca PNDR 6.2 nu presupune un efort deosebit), iar implementarea o face mereu beneficiarul (contracte cu furnizori, platile, vanzarile, gestionarea firmei, angajarile etc.).

Daca doriti stabilirea eligibilitatii gratuite, inclusiv a punctajului, ma puteti contacta pe silvia.butea@verticalfinance.ro. Apoi, daca proiectul e fezabil, va pot transmite o oferta de pret, dar care sigur va contine parte fixa (din care 50% avans la inceput si 50% la depunere, in martie) si comision de succes la aprobare, atentie la aprobare, nu la finantare.

Recomandarea mea este sa judecati bine lucrurile, sa intrebati alti beneficiari cum au lucrat cu APDRP/PNDR si sa intelegeti la ce va bagati - a depune un proiect eligibil inseamna mai mult decat niste simple hartii, ci contracte, bani si responsabilitati de mai multe parti, pe termen lung.

Numai bine,
Silvia Butea
Consultant fonduri nerambursabile

Sursa: Vertical Finance S.R.L.

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz


 

avatar

Eqinto Sarl a raspuns pe 10.02.2016, 22:37

Ce fel de proiect vreti sa faceti?

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello