Intrebare rezolvata

avatar

Ca producator am nevoie de casa de marcat?

Sunt producator de flori la ghiveci, cu atestat si carnet de producator. Daca ies cu florile la piata, mai am nevoie de casa de marcat?

A intrebat Adriana Dinu

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 11.02.2016, 11:44

Nu aveti nevoie de casa de marcat.
Producatorii din agricultura - persoane fizice care detin un atestat de producator pot vinde produsele obtinute in ferma/gospodaria proprie ( in piata sau altor comercianti) in baza unui carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol care functionraza ca un chitantier si inlocuieste casa de marcat ( prin exceptie, doar pentru producatorii agricoli atestati).
Potrivit Legii nr. 145/2014, "carnetul de comercializare este documentul utilizat de persoana fizica care detine atestat de producator, precum si de sotul/sotia, rudele/afinii de gradul I, dupa caz, pentru exercitarea actului de comert cu ridicata sau comert cu amanuntul a produselor agricole obtinute in ferma/gospodaria proprie.
Atentie! Vanzarea produselor cumparate de la terte persoane in baza carnetului de comercializare este interzisa. Carnetul de comercializare se utilizeaza exclusiv pentru produse vegetale, produse zootehnice, precum si pentru produse apicole.
La fel ca atestatul de producator, si carnetul de comercializare se elibereaza la cerere de catre primarul pe a carui raza de competenta se afla terenul/ferma/gospodaria in care se obtin produsele estimate a fi destinate comercializarii, in termen de 5 zile lucratoare de la data solicitarii, dar dupa verificarea existentei atestatului de producator, precum si dupa verificarea faptica in teren a existentei produsului/produselor supuse comercializarii, se mentioneaza in dispozitiile in vigoare". Puteti sa va informati mai in detaliu privind eliberarea si utilizarea carnetului de comercializare la aceasta adresa: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_38950/De-azi-producatorii-...

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello