Intrebare rezolvata

avatar

As vrea sa stiu ce avize sunt necesare pentru desfasurarea activitatii?

Mentionez ca este vorba despre un magazin de piese schimb pentru biciclete care include si un atelier de reparatii biciclete. In 2013, la infiintarea societatii (este vorba de o I.I.) nimeni nu a spus ca as avea nevoie decat de autorizatie de functionare. Intre 2013-2015 am avut aceasta autorizatie. Am functionat intr-un spatiu comercial inchiriat.

Chiria este insa prea mare pentru noi (mai mica oricum nu gasim), in plus activitatea este oarecum sezoniera (in lunile de iarna incasarile sunt zero, iar chiria trebuie bineinteles platita).

Sotul meu are in proprietate o casuta, veche ce e drept, numai ca acolo nu am plati chirie. Ideea este: in conditiile in care renovam o incapere in aceasta casa batraneasca si o transformam in magazin, eventual o compartimentam astfel incat sa incapa si un atelier mic de reparatii, avem nevoie de autorizatii? Si daca da, care ar fi acelea?

Va multumesc frumos!

A intrebat Eliza Coman

Raspunsul ales

avatar

Delia Goicov a raspuns pe 3.02.2016, 02:00

Buna ziua,

im primul rand trebuie sa treceti pe la Oficiu Registrului Comertului (sa va mutati sediu /Punct de lucru) si bine inteles sa inchideti spatiul actual

Va trebuie
- Autorizatie de functionare de la Primarie,
- mai nou "Evaluarea Riscului de Securitate"
- plan de evacuare , stingatoare ...(astea oricum va trebuiau)
- Evaluarea riscurilor SSM si PSI
- masuratori la priza, de catre un Electrician Autorizat
- sa aveti contract de colectare ptr deseuri metalice, mase plastice...

Mult succes
Cu drag
Delia Goicov

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Raluca Oana Mihalcea a raspuns pe 3.02.2016, 08:52

Stimata doamna,

Pe langa ce v-a detaliat doamna mai devreme, o sa mai fie nevoie de aceleasi autorizatii ca pana acum: autorizatia de functionare, functie de codul CAEN autorizatie de mediu precum si o serie de altele care depinde de: modul in care se face alimentarea cu apa - Autorizatie de gospodarirea apelor, modul de evacuare al apelor uzate - accept evacuare ape uzate. De asemenea avand in vedere legislatia actuala trebuie facute raportari la autoritatea de mediu (in speta agentia de protecti amediului) la deseuri, ambalaje. Daca faceti importuri la fondul de mediu, etc.
Pentru mai multe detalii va rog sa ma contactati la adresa raluca.iancu@gmail.com.

Mult succes!

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello