Intrebare rezolvata

avatar

Cum este mediul de afaceri din Rep. Moldova?

Avem o firma in RO si dorim sa vindem produse in Rep. Moldova la supermarketuri, hipermarketurile din Chisinau si orasele limitrofe.

Am identificat potentialii clienti!

1. Este rentabila o astfel de colaborare?
2. Cum este mediul de afaceri din tara vecina, este stabil, platesc la tim, platesc bine?
3. Leul moldovean e mai slab/puternic ca leul de la noi?
4. Ce imi mai sugerati?


Multumesc.

A intrebat Ioan Rednic

Raspunsul ales

avatar

Müller Michael a raspuns pe 3.02.2016, 09:55

Intrebarile dovedesc lipsa de informatie totala,deci,afaceri pe un teren necunoscut este periculos !Si inafara de aceasta,Moldova nu este inca,in spatiul comunitar,automat cheltuieli suplimentare,transpoert,comert,etc. Prezenta lor in ,,scandaluri,, denota o sursa de nesiguranta la viata,economie,politica !

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Horea Andrei Bortan a raspuns pe 7.02.2016, 23:53

Ma omoara intrebarile de genul acesta "Este rentabila o astfel de afacere?" ORICE afacere poate fi rentabila sau, dimpotriva, falimentara. Depinde de om. Mai bine v-ati intreba daca sunteti dvs capabil sa o faceti rentabila.
Intrebarile 1-3 nu se adreseaza aici. Raspunsurile se cauta in Rep. Moldova. Din experienta mea profesionala, lucrand si cu moldoveni, pot sa va spun ca unii sunt cinstiti, altii nu. Mediul de afaceri (care este puternic influentat de mediul politic) nu este mai stabil decat al nostru. Diferentele de curs valutar le puteti afla extrem de simplu cautand pe siteul Bancii Nationale (atat la noi, cat si la ei).
Iar referitor la celelalte informatii extrem de necesare dumneavoastra, puteti proceda in felul urmator:
- cautati pe net un avocat si un contabil bun in Chisinau
- urcati in masina si fugiti pana acolo
- scoateti din buzunar 200 de euro ca sa primiti raspunsuri competente de la sursa. Zgarcindu-va puteti pierde de mii de ori mai mult.
Oamenii competenti nu dau solutii gratuite. Stiti de ce costa? Fiindca ei ofera valoare, garanteaza serviciile prestate, raspund pentru ele si se pregatesc constant.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello