Intrebare rezolvata

avatar

Cum putem recupera tva-ul din export?

Buna ziua (seara),

Ma bucur ca v-am gasit ! , fiindca am o intrebare la care stiu ca voi primi raspuns de la d-vstra . Ma scuzati pt . scrisul (probabil )incorect ; inca nu stapanesc toate regulile cu i (din a) si a (din i) .

Deci, in cateva saptamani vom cumpara ( deci exporta) de acasa (Ro) geamuri din PVC pt. casa noastra noua , in USA.  Importul este personal si nu avem firma in USA. Ma intrebam cum sa facem sa recuperam TVA-ul care-l platim statului Roman , ca sa putem plati cel de aici.

Va multumesc anticipat de ajutor ! Liliana

A intrebat Liliana Hudescu Hudescu

Raspunsul ales

avatar

Cornelia Berenz a raspuns pe 13.04.2016, 08:34

Buna
Exportul poate să-l facă firma furnizoare sau producatoare ,exportul nu este plătitor devTVA

Sursa: Experiența

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Liviu Sav a raspuns pe 11.02.2016, 18:00

Cautati o firma specializata in astfel de operatiunii si contra unui comision va rezolva problema. Altfel, e posibil sa nu reusiti sa va recuperati TVA-ul.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Salt Star a raspuns pe 1.02.2016, 08:07

In primul rand daca cumparati din Romania pentru SUA ,fiind considerat export din Romania nu cumparati cu TVA,drept urmare nu aveti ce recupera.

Voteaza:   1 3 Raporteaza abuz


 

avatar

Müller Michael a raspuns pe 1.02.2016, 10:28

orice produs,articol cumparat ca pers fizica include ,desigur si tva .Cu actele de Export si livrare mergeti la autoritati acolo,la adresa de destinatie si copletati formularul de introducere pe teritoriul statului,inafara UE ,a acestuia. Succes

Voteaza:   0 3 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello