Intrebare rezolvata

avatar

Cum se obtine certificatul ATR?

A intrebat Dumitru Ilie

Raspunsul ales

avatar

Ioan Rednic a raspuns pe 24.01.2016, 10:06

http://legestart.ro/noutati-despre-emiterea-certificatului-atr-pentru-...

În vederea autorizării, exportatorii care doresc să emită certificate ATR în procedură simplificată depun la direcţiile regionale vamale, în a căror rază teritorială de competenţă se află sediul lor principal, o cerere însoţită de următoarele documente, în fotocopie:

- actul constitutiv al societăţii;
- certificatul de înmatriculare în registrul comerţului;
- contractele în baza cărora se vor efectua exporturile.

Direcţiile regionale vamale analizează cererea depusă şi eliberează autorizaţia având în vedere, în special, următoarele aspecte:

- volumul şi frecvenţa exporturilor;
- existenţa unor contracte ferme;
- respectarea regulii transportului direct.

Certificatele ATR emise în procedură simplificată pot fi vizate, în avans, de autoritatea vamală sau pot fi vizate de către exportator cu o ştampilă conform modelului prevăzut în anexa la ordin. În cazul în care se folosesc certificate vizate în avans de autoritatea vamală, în autorizaţie se menţionează numele biroului vamal care va viza certificatele.

În cazul în care certificatele ATR sunt ştampilate în avans de autoritatea vamală, în caseta 8 “Observaţii” se va înscrie expresia “Procedură simplificată” în una dintre variantele lingvistice prevăzute de Decizia 1/2006 a Comitetului de Cooperare Vamală CE-Turcia.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello