Intrebare rezolvata

avatar

Ce cod CAEN este potrivit si ce autorizatii am nevoie pentru o cafenea mobila?

Buna ziua,

Doresc sa operez o cafenea mobila (din bicicleta sau masina) in care sa vand cafea pregatita proaspat, ceaiuri, sucuri si eventual ceva biscuiti. Ce cod CAEN este potrivit si ce autorizatii am nevoie?

Stiu ca trebuie sa obtin o autorizatie de la primarie, ideea ar fi sa pot fi in mai multe locuri deci de la ce primarie. Nu imi e foarte clar daca vorbesc de o autorizatie de functionare sau un aviz de amplasament prin care sa inchiriez o portiune din spatiul public.

De asemenea am nevoie si de autorizatie pe linie sanitara DSV/DSP si pe linie de sanatate a muncii sau nu, am primit raspunsuri contradictorii.

Multumesc anticipat pentru sfaturi.

A intrebat Alina D Alina

Raspunsul ales

avatar

Gabriel Klein Kiritescu a raspuns pe 14.01.2016, 09:07

Buna ziua,
Comert cu amanuntul al produselor alimentare, bauturilor si produselor din tutun efectuat prin standuri, chioscuri si piete 4781.
Va vor trebui autorizatii DSP, DSV, etc.
discutati in primul rand cu primaria pe raza careia domiciliati pentru a vedea cum va poate autoriza desfasurarea activitatii.
av. Gabriel Klein Kiritescu
0730165329

Sursa: http://www.avklein.bizoo.ro

Voteaza:   0 3 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Madalin Ioan a raspuns pe 19.01.2016, 14:14

Codul CAEN 5630. Chiar daca este bicicleta/masina trebuie sa vindeti intr-un loc amenajat, piata, centru comercial, targ sau alt loc public amenajat. Nu aveti voie sa opriti la marginea drumului si sa vindeti !
Deoarce folositi lapte la prepararea cafelei va trebuie autorizatie de la DVS. DSP nu autorizeaza nimic, doar certifica. Deci, de la DSP nu va trebuie nici o hartie.
Cel care vinde trebuie sa aiba curs de igiena, fisa de aptitudini certificata de un medic de medicina muncii.
Din pacate, trebuie sa obtineti autorizatie de la toate primariile in care sunt stabilite locurile in care vindeti. O sa fie vorba si de o taxa. Fiecare primarie are un regulament propriu de autorizare pentru astfel de activitati.

Sursa: http://www.dianex.ro/

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 13.01.2016, 17:07

comert ambulant,intrebati Primaria pe raza careia locuiti.Proaspat ce inseamna,apa fiarta,termos ,pliculet !? Aveti voie de autorizatie cit si avizarea lor ptr locul inchiriat. O intrebare nu Costa nimic. Succes

Voteaza:   1 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello