Intrebare rezolvata

avatar

Pot beneficia de finantare nerambursabila in cadrul sub masurii 6.4 pentru pensiune agroturistica?

Pentru a beneficia de aceasta finantare eu trebuie sa am deja banii inainte urmand apoi sa fac cerere ca sa mi se plateasca ce am investit?  Asa mi s a spus de la o firma de consultanta. Mi se pare dificil in felul asta,cumva beneficiaza de acesti bani doar cei care au o situatie materiala foarte buna.

A intrebat Break Iuliana

Raspunsul ales

avatar

Silvia Butea a raspuns pe 12.01.2016, 10:15

Buna ziua,

exista 2 mecanisme ale Cererilor:
1. Cereri de rambursare - Dvs. realizati platile, etapizat, apoi prin Cererea de rambursare depusa, vi se decontenteaza x% din cheltuielile eligibile (respectiv 70% sau 90% din cheltuielile eligibile de pe fiecare factura). Atentie, nu trebuie sa faceti toate platile o data, ci etapizat, ci functie de graficul de implementare a proiectului
2. Cereri de plata - furnizorul livreaza si pune in functiune echipamentul sau finalizeaza o etapa a constructiei, emite factura si in 3 zile de la emiterea facturii Dvs. realizati plata contributiei si TVA (daca e cazul), respectiv 10% sau 30%, urmand ca dupa ce dovediti aceste plati, in 10 zile sa solicitati prin Cererea de plata restul de 70% sau 90% din cheltuielile eligibile. In 20 zile va intra banii in contul de trezo, si in cateva zile trebuie sa afceti platile la furnizorii respectivi, urmand a trimite la organism si dovada acestor plati. Atentie insa, acest mecanism presupune intelegerea cu furnizorii, nu toti vor fi de acord sa va astepte cu banii

Si da, este indicat sa aplice pentru finantari nerambursabile numai cei cu o capacitate financiara de la buna in sus. In timpul implementarii, veti vedea cate cheltuieli neprevazute se vor ivi, toate neeligibile, dar obligatorii pentru mersul proiectului. Noi recomandam clientilor sa detina efectiv minim 35% din valoarea proiectului.

Succes!
Silvia Butea
Consultant Fonduri Nerambursabile

Sursa: Vertical Finance S.R.L.

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Maria Judea a raspuns pe 12.01.2016, 08:17

Buna ziua
Va voi trimite mai jos cateva informatii cu privire la accesarea submasurii 6.4 "Sprijin pentru investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole in mediul rural".

Intensitatea sprijinului public nerambursabil este de 90%, pana la maxim 200.000 euro.
In cazul investitiilor in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole, principiul finantarii nerambursabile este acela al rambursarii costurilor eligibile suportate si platite efectiv in prealbil de catre beneficiar.

Conditiile de eligibilitate ale beneficiarului sunt urmatoarele:
- sa se incadreze in categoria beneficiarilot eligibili
investitia trebuie sa se incadreze in cel putin unul din tipurile de sprijin prevazute prin submasura
- sa isi desfasoare activitatea aferenta investitiei finantate in spatiul rural
- sa demonstreze capacitatea de a asigura cofinantarea investitiei
- viabilitatea economica a investitiei trebuie sa fie demonstrata pe baza prezentarii unei documentatii tehico-economice
- intreprinderea nu trebuie sa fie in dificultate
- investitia va fi precedata de o evaluare a impactului preconizat asupra mediului si daca aceasta poate avea efecte negative asupra mediului.

Tipuri de operatiuni si cheltuieli eligibile:
-Investitii pentru infrastructura in unitatile de primire tip agroturistice, proiecte activitati de agrement.

Costuri eligibile specifice:
- constructia, extinderea si/sau modernizarea si dotarea cladirrilor
- achizitionarea si costurile de instalare, inclusiv in leasing de utilaje, instalatii si echipamente noi;
- investitii intangibile: achizitionarea sau dezvoltarea de software si achizitia de brevete, licente, drepturi de autor, marci.
ATENTIE
- Contractele care confera dreptul de folosinta asupra cladirilor/terenurilor unde vor fi amplasate investitiile vor fi incheiate in numele solicitantului.
- In cazul in care prin proiect se propun lucrari de interventie asupra cladirilor, solicitantul trebuie sa dovedeasca dreptul de proprietate asupra cladirii si terenului aferent.

Maria Judea
http://www.consultanta-fonduri.blogspot.ro/

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Crihan Judit a raspuns pe 12.01.2016, 14:33

Buna ziua,

Da, este adevarat , trebuie sa aveti o capacitate financiara minima (cca 30-35%din valoarea totala proiectului, de la inceput.), dar nu toata suma.
Daca aveti nevoie de ajutor, va putem ajuta cu imformatii, sugestii si desigur cu consultanta de specialitate, elaborare proiect,etc. Vizitati-ne pe www.cepu.ro sau ne puteti scrie si la adresa cepusales@cepu.ro .

Mult succes!

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello