Intrebare rezolvata

avatar

Pot sa imi platesc singur contributia pentru CAS daca sunt prestator servicii-conventie civila?

Sunt prestator de servicii - conventie civila.
Am salarul brut 2.200 lei.

Prestatorul de servicii cu conventie civila NU ii se recunoaste vechimea, statul ia doar pentru sanatate si impozit. Se poate sa platesc singur lunar contributia pentru CAS? Ce acte sunt nevoie pentru a putea plati singur contributia la CAS?

Va multumesc!

A intrebat Pop Antonia

Raspunsul ales

avatar

Delia Goicov a raspuns pe 9.01.2016, 20:15

Buba ziua ,

Atenție cu Conventia Civilă.... Trebuie îndeplinite careva criterii , in caz contrar la un control va pot re-ncadra ca si salariat si se achita toate dările către stat.
In afara de asta, daca Dvs nu sunteti angajat la o societate comercială trebuia sa ca retina si CAS-ul!!!

Mult succes
Cu drag
Delia Goicov

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Marian Popescu a raspuns pe 10.01.2016, 00:13

Conventiile civile sunt sanctionate de itm.E clar munca la negru!Mai bine va deschideti o societate si incheiati contract de prestari servicii!Asa e mai sigur.Daca nu vi se incheie contract de munca va angajati pe firma dumneavoastra.Nu am mai auzit de conventii civile pe piata!Si firmele de brokeraj asigurari si credite au contracte cu alte firme gen pfa sau ii.

Sursa: www.francize-romanesti.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Madalin Ioan a raspuns pe 19.01.2016, 14:23

Lasand la o parte Conventia Civila, fiecare cetatean al republicii care nu este asigurat pentru pensie, poate sa se duca la casa de pensie din judetul sau si sa incheie un contract de asigurari sociale si sa plateasca singur contributia, care va fi de 247 lei/lunar (anul 2016).

Sursa: http://www.dianex.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello