Intrebare rezolvata

avatar

Cat timp are garantie un produs din lemn?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in legatura cu o intamplare neplacuta.
Eu sunt producator de butoaie din lemn, produc si cazi de baie din lemn, avand propria afacere printr-un sistem Intreprindere Individuala.

Am vandut o cada de baie pentru o pensiune anul trecut in iunie, acum clientul imi da telefon ca are probleme cu cada, ca sa uscat si un turist pasind in cada a spart fundul cazii. Lemnul are acest obicei sa se usuce in cazul in care nu este folosit (acum vorbesc de cada de baie) Clientul cere banii inapoi dupa o jumatate de an de folosire.

Cum ma pot apara dupa o jumatate de an? Ce pot face?
Niciodata n-am avut asemenea probleme si mi se pare foarte neplacut pentru a dezvolta in continuare afacerea mea.

Cat timp trebuie sa garantez pentru un produs ca cada de baie? Remarc ca pana acum niciodata n-am dat garantie pentru produse.

Va multumesc pentru ajutorul dvs.
Cu stima,Tibor

A intrebat Tibor Szoke

Raspunsul ales

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 9.01.2016, 21:23

Clientul dvs. nu va poate cere banii inapoi pentru ca ,in cazul de fata , cada nu a putrezit ,lemnul nu s-a deteriorat ci, a cedat , din imbinari ,ca urmare a faptului ca el nu a facut intretinerea cazii de lemn, stiut fiind ca acesta se usuca daca nu i se asigura umiditatea necesara. De altfel nici nu se poate da un termen de garantie pentru asemenea cazuri si altele similare ,pentru ca nu lemnul este cel care s-a deteriorat. In afara de asta puteti sa reclamati la randul dvs. alegerea de catre client a unui sistem neadecvat de sprijin a fundului cazii, care ,la clientii supraponderali ,a cedat.Singurul lucru pe care puteti sa-l faceti in viitor este de a da odata cu livrarea, sub semnatura clientului, pe exemplarul dvs. ( sau aditional la factura, contract,etc.) ,niste instructiuni de folosire, dupa caz.De asemenea puteti aprecia ,functie de esenta de lemn folosita durata de serviciu , de la 10 ani pentru stejar,fag,etc. si cca 7 ani la rasinoase.Acesta garantie nu este in legatura stricta cu rezistenta mecanica a lemnului ci mai mult pentru faptul ca lemnul se poate contamina cu germeni infectiosi de diferite tipuri care pot provoca diferite maladii clientilor. In acest sens puteti indica ,in mod expres, obligatia clientului de a face dezinfectia cazii de lemn , conform indicatiilor institutiilor sanitare abilitate. S ucces!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Dumitru Istratie a raspuns pe 11.01.2016, 00:40

Cred ca este bine de stiut si tras invataminte din acest caz>
1. Produsul vandut trebuie sa fie insotit de o chitanta si o factura cu produsul vandut. In cazul ca exista, este bine sa verificati la fata locului cauzele defectiunilor sesizate.
1.1. In cazul ca produsul s - a defectat din cauza compozitiei lemnului - doaga avand mici defecte rezultate din constructie, prelucrare este bine sa procedati la ,,INLOCUIREA PRODUSULUI".  Vedeti cum se procedeaza in lumea intreaga cu ,,masinile".
2. Daca produsul nu prezinta deteriorari datorate lemnului - doaga uscata, atunci cereti omului sa revina cu o folosire intocmai scopului. cauzele scurgerilor de apa se datoresc nefolosirii judicioase a cazii. Mergeti evantual si reparati micile scurgeri de apa. cu ocazia aceasta veti vedea si adevarata cauza, la fata locului dand dovada de byuna intelegere in afaceri.
3. Incercati pe viitor sa va feriti de necazuri prin:
- Emiteti odata cu factura si chitanta si un Certificat de Conformitate care sa cuprinda, producatorul, volumul produsului, materialul folosit, modul de folosire ( eventualele folosiri necorespunzatoare), modul de curatire, cu ce substante se pot face spalarile si dezinfectia produsului, boli ce pot fi transmise, garantia produsului. Cred ca este moral sa inlocuim ceea ce nu corespunde. Legea lui ,,NAPOLEON"  il apara pe cumparator deoarece el cumpara din nevoie, ii este necesar acel produs, iar eventualele vicii (ascunse) ale produsului nu pot fi cunoscute de cumparator. Aceste lucruri au fost prevazute in Codul Civil Francez acum cateva sude de ani!?

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Delia Goicov a raspuns pe 17.01.2016, 01:00

Buna ziua,

1. Aveti un Contract de vanzare-cumparare?
2. Ati emis un certificat de garantie ptr cada respectiva?
3. Atasat facturii aveti specificatiile cu utilizarea/intretinerea produsului vandut?

Nu?? atunci cel putin de acum inainte sa le atasati la Orice produs vandut.

Daca raspunsul este Nu..la intrebarile de mai sus, legat de clientul respectiv...eu va sfatuiesc sa incercati sa ajungeti la o intelegere cu el, in prima faza sa reparati cada(daca se poate) si in ultima instanta....

Cititi Legea 449/2003 actualizatasi vedeti obligatiile care va revin ca si vanzator. Legea actualizata o gasiti pe site-ul atast acestei postari.

Mult succes
Delia Goicov

Sursa: http://dgbusiness-job.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Müller Michael a raspuns pe 10.01.2016, 17:00

!!!! Un produs realizat Manual sau nu,din lemn sau alte materiale,prezinta ,sau trebuie sa prezinte cumparatorului,viitorului proprietar ca indeplineste toate conditiile necesare ,cerute ptr utilizarea lui !In cazul in care prezinta ,,restrictii de utilizare ,, de folosinta trebuia sa informati,atunci cel ce cumpara stie ce are si ce nu are voie ! Daca lemnul nu a fost tratat si nu a indeplinit toate conditiile necesare prelucrarii  nu indeplineste deci si nu respecta procesul corect de prelucrare si deci sinteti obligati sa respectati si sa discutati cu clientul !Nu are absolut nimic cu putrezit,mucegait,etc. deoarece articolul a fost cumparat ptr utilizare si folosinta ca ,cada ptr baie,deci,tocmai aceste minime cerinte trebuie respectate ! Exista barci,(ghiuvete,balcoane,terase,acoperisuri,etc.) care s confectionate din lemn,care nu te lasa in mijlocul lacului ! Incercati un Dialog,o conversatie,articolele vindute chiar si Sekond trebuie sa prezinte conf.legilor comune din UE garantii,termeni ce sint si reprezinta perioada min necesara acceptata de constructor,producator !Nu puteti cumpara decit cu garantie specificata si recunoscuta,orice articol ptr care incasati pretul cerut !

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello