Intrebare rezolvata

avatar

Se pot accesa fonduri pentru infiintarea unui muzeu daca detin spatiu si exponatele?

Se pot accesa fonduri pentru infiintarea unui muzeu daca detin spatiu si exponatele? Vreau sa fac un muzeu in Hunedoara si pana acum am auzit ca se pot obtine doar pentru modernizari ale muzeelor. Ma poate ajuta cineva cu informatii?

A intrebat Ioan Victor

Raspunsul ales

avatar

Silvia Butea a raspuns pe 7.01.2016, 10:06

Buna ziua,

nu cunosc sa existe finantare pentru infiintarea de muzee, fiind sprijinite doar cele existente in subordinea unor institutii publice abilitate.

Mai cautati, poate identificati totusi ceva.

Multumesc,
Silvia Butea
Consultant fonduri nerambursabile

Sursa: Vertical Finance S.R.L.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Eqinto Sarl a raspuns pe 7.01.2016, 15:03

Apropo de ce a spus dna Butea mai sus: ca sunt sprijinite doar cele existente.

Practic dumneavoastra aveti deja un muzeu: spatiu + exponate = muzeu. Este foarte simplu sa indepliniti conditia de muzeu "existent". Treceti totul pe o forma juridica (probabul o asociatie neguvernamentala), ii dati un nume, vedeti daca sunt ceva notificari de facut la Ministerul Culturii si apoi pur si simplu il deschideti: afisati un orar de vizita (2 ore sambata si duminica) si un tarif modic (1 leu / persoana), eventual daca aveti noroc la un ziar local sa publice o mica stire ca s-a deschis muzeul XYZ.

Dupa cele de mai sus, ati avea un "muzeu existent".

In acest moment ar fi 1 singura problema: daca mai exista si alte forme juridice care pot accessa astfel de fonduri, in afara de institutiile publice (spre exemplu, organizatiile neguvernamentale cum ar fi asociatiile).

Pentru a raspunde mai exact la aceasta ultima intrebare, tot dna Butea v-ar putea ajuta.

Spor,

Daniel

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 7.01.2016, 16:58

Ptr infiintare nu ! Este o activitate care tine de hoby,care nu poate decit dezvoltata daca exista si functioneaza ! Restul,privat,imprumuturi,etc. Succes

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello