Intrebare rezolvata

avatar

Daca sunt actionar intr-un SRL cu 5% pot beneficia de indemnizatie de crestere copil?

Sunt angajata intr o banca si detin si 5 % din capitalul unui SRL (la acesta din urma avand functia de director general). La banca va fi suspendat contractul de munca, insa cum procedez cu SRL-ul? Trebuie sa suspend si aici? Mentionez ca este o afacere de familie. Firma este nou infiintata si are 2 angajati, respectiv cei 2 actionari pe care ii are.

Multumesc anticipat pentru raspuns!

A intrebat Cornea Carmen

Raspunsul ales

avatar

Salt Star a raspuns pe 7.01.2016, 08:24

Daca primiti salariu de la firma ,trebuie sa incetati contractul si sa ramaneti doar actionar.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Marian Popescu a raspuns pe 10.01.2016, 23:04

Mare atentie!Puteti sa supendati contractul individual, dar nu trebuie sa se realizeze venituri din dividente pe societate, acestea sunt incadrate la persoana fizica!Puteti sa luati si maxim 3400 ron lunar timp de un an in actuala lege.Detalii pe privat!Sanatate!

Sursa: www.francize-romanesti.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Delia Goicov a raspuns pe 7.01.2016, 18:49

Buna ziua,

Conform Normelor metodologice de aplicarea a OUG nr. 111/2010 :
În situaţia persoanelor care realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului se acordă pe baza documentelor doveditoare privind suspendarea a cel puţin uneia dintre activităţi, cu respectarea prevederilor art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă.
Alineatul a fost introdus prin Hotărâre 685/2015 la 27/08/2015.

Art 16 alin. (3) lit. c) avem :
Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
c)realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic.
Aplicarea:
Art. 92.

(1) Pe perioada concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, fiecare dintre persoanele îndreptăţite poate realiza venituri supuse impozitului în baza art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă.

(2) În aplicarea prevederilor art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, veniturile pot fi realizate, după cum urmează:

a) în perioada cuprinsă între data stabilirii dreptului la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului şi 31 decembrie a aceluiaşi an calendaristic, pentru oricare opţiune de concediu a persoanei îndreptăţite;

b) în perioada cuprinsă între 1 ianuarie a anului calendaristic şi data încetării dreptului la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului, pentru oricare opţiune de concediu a persoanei îndreptăţite;

c) în perioada cuprinsă între data stabilirii şi data încetării dreptului la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului, în situaţia în care această perioadă este cuprinsă în acelaşi an calendaristic, în cazul concediului pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 1 an;

d) în perioada cuprinsă între 1 ianuarie şi 31 decembrie a aceluiaşi an calendaristic, în cazul concediului pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;

e) în perioada cuprinsă între data stabilirii dreptului şi data suspendării acestuia în vederea acordării stimulentului de inserţie, indiferent de opţiunea de concediu a persoanei îndreptăţite, cu respectarea perioadelor prevăzute la lit. a)-d).

(3) Agenţiile teritoriale au obligaţia de a verifica respectarea de către persoana îndreptăţită a limitei de venituri prevăzute la art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, în termen de 6 luni de la încheierea fiecărui an calendaristic din perioada concediului pentru creşterea copilului, precum şi de la încetarea dreptului la concediu şi indemnizaţia pentru creşterea copilului, conform legii.

Concluzie....depinde de venitul realizat!!!

Cu mult drag
Delia Goicov

Sursa: http://dgbusiness-job.ro/

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


 

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 19.08.2016, 10:18

În situaţia persoanelor care realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului se acordă pe baza documentelor doveditoare privind suspendarea a cel puţin uneia dintre activităţi.

Plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR (indicator social de referinta) într-un an calendaristic.

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello