Intrebare rezolvata

avatar

Ce formalitati si acte trebuiesc pentru o camioneta de vanzare alimente fast-food stradal?

Detin o camioneta complet echipata pentru comercializare stradala alimente si bauturi racoritoare. Am importat recent din Germania masina si as dori sa o folosesc in Romania. Nu stiu exact insa ce acte trebuie sa detin pentru ea , pentru a putea fucntiona legal.

Intentionez sa comercializez hamburgeri , cu carne de vita , dupa reteta originala , pe care ii voi prepara pe loc , la pachet cu cartofi prajiti si salata.��

Mentionez ca nu doresc sa o amplasez intr-o locatie permanenta , ci sa pot fi in mai multe locatii,��dupa un anume program .

Multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.


P.S. Cred ca nu m-ati inteles. Nu doresc sa fiu plasat intru-un anume loc - permanent , ci la fel cum functiona in Germania , sa am in itinerariu cu date si ore fixe , pe care sa-l respect.
Primaria imi cere aceeasi documentatie ca si cum as dori sa-mi construiesc un restaurant , (contract concesiune teren , PUG , PUD , proiect , plan de amplasare in zona ,certificat de urbanism etc)

A intrebat Beniamin Hotea

Raspunsul ales

avatar

Marian Popescu a raspuns pe 10.01.2016, 23:15

Trebuie firma autorizat cod caen restaurante, luat constatatator pentru activitati la terti ce vreti sa faceti si de aicci incepe spectacolul.Ce nu intelegeti dumneavoastra sau nu vreti este ca aerul asta este cu bani!Adica daca stati intr-un oras trebuie sa platiti pentru aia 2 metrii patrati de cacat!Adica mie mi-au cerut 450 ron lunar tot ambulant pe luna si nu au vrut sa ma lase sa imi fac!Trebuie certificat urbanism etc.Ganditi afacerea intr-un punct fix si mergeti cu coviltirul la sfasit de saptamana in targuri.Incercati sa faceti un contract de inchieirere pe un teren de unde trageti si utilitati.Cum functioneaza casa de marcat in camp daca nu aveti curent.Unde aruncati gunoiul, unde va duceti sa va faceti nevoile.Ma gandesc ca apa aveti sa va spalati!Cel mai corect ca sa intelegeti estet ca ceea ce vreti dumneavoastra este ca nu se poate, mai ales ca faceti mancare, si va trebuie utilitati.Pe partea cu datul voie as dori sa va intreb daca pe mine m-ati lasa sa imi dechid un chiosc pe gratis la dumneavoastra in curte!Asa gandeste si statul prin primariile unde vreti dumneavoastra sa vindeti gratis, fara avize, pana si la targuri se plateste taxa pe motiv ca se organizeaza ceva si sunt costuri de recuperat pentru paza , curatenie , utilitati, etc!Fara suparare si inceracti reteta mea:inchiriat teren privat-doar teren, construiti vad, faceti livrari in plus in zona , si mergeti prin targuri organizate.Deveniti un renume, aveti o reteta buna si o afacere prospera si eu va ajut sa o multiplicati , francizand-o!Succes!

Sursa: www.francize-romanesti.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Salt Star a raspuns pe 5.01.2016, 10:47

In primul rand sa fiti autorizat ca si cod CAEN-fast food,si sa obtineti de la primaria unde doriti sa mergeti aviz de comercializare.

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz


avatar

Gabriel Klein Kiritescu a raspuns pe 5.01.2016, 12:36

Buna ziua,
1. Sa aveti o societate comerciala care sa va permita desfasurarea acestei activitati. Va indemn spre SRL fiind cea mai flexibila forma de dezvoltare a unei afaceri.
2. Sa aveti masina inmatriculata in Romania.
3. Sa aveti o autorizatie de amplasare in punctul respectiv. Autorizatia se obtine de la promaria locala si apoi se inscrie ca punct de lucru la ORC.
5. Sa solicitati si sa obtineti avizele DSP, DSV, Pompieri, etc.
6. Multa bafta.
av. Gabriel Klein Kiritescu
0730165329

Sursa: http://www.avklein.bizoo.ro

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz


 

avatar

Müller Michael a raspuns pe 5.01.2016, 17:03

Cei mai in masura sint cei ce dau avizarile,primaria,sanepidul ,etc. Nu trebuie uitat ca ,preparatele se pregatesc ,,locoo,,deci,carnea si restul cu certificate de la producator,data expirarii,si nu in ultim rind,pastrarea si modul de preparare,igena,depozitare !Masina trebuie sa detina aprobarile necesare,posibilitatea detinerii unor locuri de parcare,alimentare curent electric,,etc. In Germania a fost cu siguranta ptr pui,rotisor sau haxe !Vinzarea produselor in Ro. va obliga sa obtineti si sa aveti cele necesare comercializariilor acestor produse in tara !Succes

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello