Intrebare rezolvata

avatar

Doresc sa infiintez o plantatie de pruni. Ce fonduri europene pot obtine?

Plantatia as dori sa fie in jur de un hectar sau chiar mai mare daca se pot obtine ceva bani ne rambunsabili. Mentionez ca plantatia ar fi in zona de deal.

A intrebat Sima Sorin

Raspunsul ales

avatar

Dumitru Istratie a raspuns pe 25.12.2015, 09:57

Buna ziua,
Pt. a da cineva un raspuns la obiect este bine de stiut:
1. Daca aveti un curs de calificare in domeniul HORTICULTURII,
2. Pt. a calcula dimensiunea fermei este necesar sa dati toate relatiile- suprafata totala detinuta in proprietate, arendata, etc, precum si culturile efectuate pe aceste suprafete. Nr. de animale pe specii si categorie,
3. Dupa aceasta evaluare se poate da o solutie. Daca nu aveti suprafete cultivate, animale care sa confirme dimensiunea fermei nu puteti accesa nimic.
Puteti obtine informatii in MOD gratuit de la ,,Camerele Agricole judetene" unde puteti sa prezentati dorinta dumneavoastra de a va dezvolta.
Atentie! O plantatie de pomi implica f. multe cunostiinte> Scoaterea din circuitul agricol, cheltuieli f. mari cu plantatul si intretinerea lor. Cunostiinte in alegerea soiurilor, etc. Indicatiile pe care le pot da sunt: Mergeti prin efort propriu la infiintarea plantatiei de pruni cu soiuri care se preteaza si la ...... uscare. Dintr - o marfa perisabila o transformati intr - marfa ce se poate vinde... TOT ANUL. Prunele uscate prin afumare isi pastreaza proprietatile nutritionale de care are nevoie tot omul. O ,,instalatie" pentru afumare o puteti face singur, nu necesita mari cunostinte sau investiti. Inainte CAP - urile aveau asemenea cuptoare de uscat prune. Daca sunteti in apropierea unui oras incercati cu solariile si ....ALBINE.
In speranta ca raspunsul nostru a fost pe masura asteptarilor va uram ca dorinta dvoastra sa fie realizabila.

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Eqinto Sarl a raspuns pe 25.12.2015, 10:34

Exista 2 masuri administrate de AFIR (www.afir.info) pentru a putea infiinta o astfel de plantatie:

- masura 6.1 pentru tineri fermieri (persoane sub 40 de ani care conduc pentru prima data o exploatatie agricola) ce oferta maxim 50 000 euro si nu este necesara nicio contributie din buzunarul propriu

- masura 4.1a investitii in exloatatii agricole sectorul pomicol, ce ofera maxim 450 000 de euro (ferme mici cu lant integrat), dar unde dumneavoastra trebuie sa aduceti jumate din bani de acasa, iar jumate reprezinta ajutorul public.

Cel mai bine insa ar fi sa vorbiti cu un consultant.

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello