Intrebare rezolvata

avatar

O firma infiintata de 6-7 luni poate aplica pentru fonduri Regio pentru un depozit?

Am un SRL si as dori sa ma dezvolt, sa fac angajari -minim 25 de persoane si as dori sa fac un sediu pentru firma + 1,2,3 depozite din FONDURI EUROPENE, am inteles ca sunt cele de la REGIO !


O firma infiintata de 6-7 luni poate aplica ?
1. unde gasesc mai multe detalii despre acest /e programe?
2. care este contributia proprie si cat ar trebui sa pastrez oamenii in firma?
3. fac eu toata investitia si apoi imi recuperez banii din aceste fonduri ?
4. pot sa cumpar teren din aceste fonduri si sa construiesc tot din aceste fonduri ?


Ms.

A intrebat Ioan Rednic

Raspunsul ales

avatar

Silvia Butea a raspuns pe 14.12.2015, 09:50

Buna ziua,

Realizarea sediului unei firme nu reprezinta o activitate eligibila pe nici unul dintre programale de finantare existente, europene sau nationale. Pentru a putea construi sau moderniza o cladire, acolo trebuie sa de desfasoare activitate economica. De asemenea, pe POR (www.inforegio.ro), codul CAEN aferent depozitarii nu reperezinta un domeniu de activitate eligibil. In schimb, codul CAEN 5210 este eligibil in cadrul PNDR 6.2 si 6.4, care vizeaza exclusiv mediul rural. Tinand cont de aceste 2 variante potentiale de finantare, va raspund la intrebari:

1. Da, o firma infiintata recent poate aplica.
2. www.afir.info
3. contributia pe PNDR 6.2 este 0%, sprijinul nerambursabil fiind 100% maxim 50.000 Eur, iar in cazul 6.4 contributia Dvs. este 30%, sprijinul nerambursabil fiind de 70% maxim 200.000 Eur. Nu trebuie sa realizati noi angajari sau sa mentineti oamenii in cadrul firmei
4. exista mecanismul cererii de rambursare care presupune ca Dvs sa realizati plati si apoi sa cereti la decontare pe baza documentelor justificative, dar in nici un caz tot o data, ci etapizat. Exista si mecanismul cererii de plata, prin care Dvs. platiti contributia Dvs si TVA-ul la anumite facturi, cerand la AM restul de bani (respectiv 70%) si dupa ce ii primiti Dvs. realizati complet platile (in cazul pNDR 6.4). Platile si decontarile se fac etapizat in 1-3 ani, pe intreaga durata a proiectului. In cazul PNDR 6.2, primiti in avans 70% din prima transa de plata, iar dupa ce realizati min. 30% din valoarea primei transe de plata, primiti si restul de 30% din total sprijin (a doua transa de plata). In acest caz, nu aveti nevoie de decontari.
5. numai in cazul PNDR 6.2 puteti achizitiona teren si construi totodata un spatiu

Pentru informatii suplimentare, ma puteti contacta pe silvia.butea@verticalfinance.ro, lasand si datele Dvs. de contact.

Numai bine,
Silvia Butea
Consultant fonduri nerambursabile

Sursa: Vertical Finance S.R.L.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Eqinto Sarl a raspuns pe 14.12.2015, 11:46

Mai exista si masura 4.2 din PNDR, prin care puteti construi depozite pentru produse agricole, inclusiv birourile aferente acestora si strict necesare pentru realizarea activitatii (birou inginer, birou contabilitate, vestiare, etc).

Sprijinul public maxim este de 1 000 000 euro, dar nu mai mult de 50% din valoarea maxima eligibila.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello