Intrebare rezolvata

avatar

Cum se procedeaza daca vreau sa deschid un PFA de animale si accesorii/mancare petshop ?

Buna,

Doresc sa deschid un PFA ca petshop.Intrebarea mea este: Pot sa vand animale si accesorii/mancare daca le cumpar fara factura sau daca le cumpar din alte magazine dar fara factura, doar cu bon?

Daca aveti sfaturi sau sugestii va rog sa le postati.

Va Multumesc.

A intrebat Roland Faibel

Raspunsul ales

avatar

Delia Goicov a raspuns pe 30.11.2015, 14:54

Buna ziua,

In primul rand ca sa puteti vinde trebuie sa detineti aceea " marfa", indiferent ca sunt animale sau accesorii. Cum detineti acea marfa.....simplu...trebuie sa o cumparati sau sa o produceti singur.
Intrarea/inregistrarea in gestiune se face pe baza documentelor justificative!!!

In caz contrar vorbim de evaziune fiscala!!!

Cu drag
Delia Goicov

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Activ Sorf Consulting a raspuns pe 28.11.2015, 12:19

Dupa parerea mea si din experienta ,bonul fiscal trebuie insotit de factura ,desi bonul fiscal ,care inde[lineste conditiile unei facturi simplificate, si are o valoare sun 100 euro ,poate fi folosit la decontarea bunurilor si serviciilor ,fara factura .
In ceea ce priveste achizitia fara factura sau bon ,aceasta este exclusa din start ,deoarece inregistrarea in gestiunea si contabilitatea PFA se face pe baza acestor DOCUMENTE JUSTIFICATIVE .,chiar daca sunteti pe norma de venit si nu tineti contabilitate .De asemenea,pentgru marfa vanduta ,trebuie sa aveti casa de marcat fiscalizata . Daca nu indepliniti aceste conditii,la un control puteti fi incadrati la evaziune fiscala sau amendati cu sume foarte mari .

Sursa: http://floresor.blogspot.ro/2011/04/despre-pfa.html, http://floresor.blogspot.ro/2011/05/regimul-bonului-fiscal.html

Voteaza:   1 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello