Intrebare rezolvata

avatar

De ce acte si autorizatii am nevoie ca sa pot sa imi deschid un centru de colectare a uleiului uzat?

Vreau sa imi deschid un centru de colectare a uleiului uzat la mine in oras , pentru ca nu exista asa ceva si as fi primul pe piata , va rog daca stie careva , de ce acte am nevoie , se obtin greu si mai mult unde pot sa il vand mai departe in alta tara la companii mari?

Multumesc mult.

A intrebat Andrei Andrei

Raspunsul ales

avatar

Marius Covaci a raspuns pe 3.11.2015, 09:17

Pentru a colecta ulei uzat ai nevoie de autorizatie de mediu pentru codurile caen 3811, 4677 pentru uleiurile alimentare respectiv codurile caen 3812, 4677 pentru uleiurile minerale. Pentru a obtine aceasta autorizatie trebuie sa deti anumite dotari (ex: spatiu de depozitare inchis cu acces restrictionat, prevazut cu platforma betonata cu dispozitive de captare a scurgerilor accidentale, butoaie cu sistem de inchidere ermetic etc.) si trebuie sa depui o documentatie (fisa de prezentare si alte documente specifice procedurii). Referitor la partea cu vanzarea, daca vei reusi sa colectezi cantitati demne de luat in seama, sunt destui cumparatori in tara.

Sursa: komkao.consulting@gmail.com

Voteaza:   3 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Delia Goicov a raspuns pe 9.11.2015, 14:20

Buna ziua,

la toate cele spuse predecesorul meu mai trebuie sa va incadrati in categoria celor "agreati" sa aveti si certificarea ISO SR EN ISO 9001 : 2001 (ISO 9001: 2000) si SR EN ISO 14001 : 2005 (ISO 14001 : 2004 ) pentru activitatile de:

- transporuri marfuri periculoase;
- colectarea si tratarea deseurilor petroliere;
si lista poate continua.

iar daca optati si ptr instalatie de tratare aveti nevoie de "Autorizatie de integrate de mediu pentru instalatia de tratare deseuri petroliere si stabilizare titei usor (reziduuri petroliere si uleiuri uzate)"

Chiar daca poate parea greu, daca sunteti singurul din zona merita sa incercati.

Mult succes
cu drag
Delia Goicov

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello