Intrebare rezolvata

avatar

Care sunt documentele si pasii pentru a aduce spre vanzare in Romania produse cosmetice din UE?

Intentionez sa deschid un magazin de vanzare a produselor cosmetice si oricat m-am documentat inca nu mi-e clar care sunt documentele si pasii pentru a aduce spre vanzare in Romania produse cosmetice din UE?

Nelamuririle mele sunt:

1. In afara de factura ce documente mai trebuie cerute producatorului din UE? Unde sunt specificate conditiile pentru depozitare?

2. Traducerea etichetei o pot face pur si simplu? Trebui sa notific eu in portalul european traducerea (The Cosmetic Products Notification Portal - CPNP)? Trebuie sa notifice producatorul in portalul european? Traducerea informatiilor privind un produs cosmetic deja introdus pe piata comunitara ma face sa devin eu persoana responsabila? Pentru ca nu as dori asa.

3. Daca producatorul din UE a notificat pe Portalul de Notificare a Produselor Cosmetice, are desemnata o persoana responsabila si a efectuat deja punerea pe piata pentru prima oara a produsului intr-o tara UE, mai trebuie si eu sa notific ceva? Pe portal sau catre ministerul sanatatii?

4. Eu in calitatea de vanzator ce obligatii am la un eventual control?

Daca are cineva informatii in acest domeniu, mi-ar fi de un real ajutor. Multumesc.

Eu am citit pentru documentare:
- legea cosmeticelor 178/2000: http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/servicii/Lege%20nr.%20178(r1...
- actualizarile legii: http://www.ms.ro/documente/282_640_proiect%20Lege%20modificare%20178%2...
- si ghidul de control: http://www.ms.ro/upload/Ghid%20cosmetice%20august%202011.pdf

A intrebat D Ioan

Raspunsul ales

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 30.10.2015, 10:27

Mai intai trebuie sa va deschideti o societate cu profil import-export.Asta se face la registrul comerului care va da toate explicatiile necesare.Problemele contabile se rezolva de un specialist in domeniu.Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Cristina Carmen Dascalu a raspuns pe 30.10.2015, 09:29

Pentru deschiderea magazinului, inclusiv online, va propun sa intrati pe piata produselor cosmetice organice certificate.

Produsele pe care vi le propun sunt lansate de foarte putin timp pe piata din Romania si aveti avantajul de a fi printre primii distribuitori.

In plus, recenziile si marturiile clientilor extrem de favorabile  va vor ajuta in promovare. Produsele sunt avizate si in conformitate cu legislatia internationala si cea din Romania.

Depozitul central se afla in Romania, deci nu sunteti nevoit sa va investiti in stocuri de produse si gestionarea marfei.

In plus, puteti avea un magazin online la cheie. Eu va pot ajuta sa va configurati un asemenea magazin. Un model aveti aici >> http://bio.mycali.biz/

Ulterior, va puteti devolta afacerea si cu alte produse,.


Mai multe informatii:
http://naturapentrusanatate.com/certificare-organica
http://naturapentrusanatate.com/go/prezentare-afacere-parteneri/

Sursa: http://bio.mycali.biz/

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 30.10.2015, 14:53

desigur firma import export,adecvata cod caen activitatii. Puteti ,daca stiti,etichetele in lb ro. la firme de cosmetic. ( cunosc ce va spun,cel putin in Germania ! )Nu este aceasta o problema,dar trebuie sa stiti ce si cum,cui veti face concurenta ,ptr ca DM sa Rossmann sau altele de acest gen,produc sau cumpara aceleasi produse,deci info. korecta ,legala va scapa de reclamatii ulterioare si deci costuri destul de mari la o ,,procesare,, !!! Succes

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello