Intrebare rezolvata

avatar

Cum pot infiinta o ferma de vaci pentru carne?

Vreau sa plec de la zero si sa imi fac o ferma de vaci. Ce trebuie sa fac pentru infiintarea acesteia, am nevoie de teren, hala si vaci inainte sau pot sa o fac numai prin fonduri europene nerambursabile?

A intrebat Ion Alin

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 30.10.2015, 03:44

In domeniul agriculturii nu exista finantare pentru start-up. Pentru a putea accesa o finantare pentru modernizarea / extinderea fermei este absolut necesar sa aveti o exploatatie agricola cu o dimensiune economica de minimum 8.000 Euro SO ( marja bruta) inregistrata la Registrul Agricol ( la primarie) si in Registrul Fermierilor (APIA). Pentru sectorul zootehnic exista si Registrul animalelor la DSVSA. Pentru a va clarifica privind organizarea unei ferme standar pentru cresterea vacilor pentru lapte sau a bovinelor pentru carne, ma puteti contacta pentru a va furniza un plan de afaceri .

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 29.10.2015, 19:05

Contatctati o societate specializata privind intocmirea dosarelor pentru fodurile UE! In acest fel, veti afla in ce categorie de fonduri va puteti integra si abia apoi veti sti ce obiective eligibile aveti in programul repectiv (ex. hale,terenuri, utilitati , achizitii material bovin etc). Tot aici veti afla daca trebuie sa aveti o societate mai veche sau puteti face una noua.Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Mihai Borcea a raspuns pe 29.10.2015, 20:11

puteti icepe afacerea si din bani dumnevoastra dar va sfatuiesc sa contactati o firma specializata sa va faca un proiect viabil pentru fonduri nerambursabile

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Dumitru Istratie a raspuns pe 19.11.2015, 00:06

RASPUNS CORECT: NU
Sunt necesari cativa pasi:
1. Scoala agricola, liceu sau facultate - iti ofera un punctaj edificator,
2. Este necesar sa aveti teren arabil pentru a produce furajele si pt. pasunat,
3. Este necesar sa detineti grajduri, adaposturi care sa corespunda normelor UE de poluare. Adica platforma de gunoi, fosa, etc.
4. Este necesar sa aveti efectivele de animale, care impreuna cu terenul sa va dea acele UDE- ri necesare accesarii de fonduri europene. Mai trebuie sa aveti domiciliul in localitatea unde este ferma, iar in caz ca exista si serviciu sa fie ,,langa" ferma - localitate.
Atentie! Faceti niste planuri bine puse la punct deoarece mai este necesar sa fie in ferma un tractorist, un medic veterinar, un contabil, un paznic, etc. Daca doriti sa plecati de la ZERO, adica nu aveti nimic in teren si pe hartii, atunci nu pot decat sa va spun ca aveti vise frumoase.
Va dorim perseverenta si mult noroc.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello