Intrebare rezolvata

avatar

Se plateste impozit in acest caz?

Buna ziua,

Tatal meu beneficia de legea 189/2000 referitoare la anumite facilitati acordate refugiatilor din timpul celui de-al doilea razboi mondial, una din ele fiind scutirea de la plata impozitului la primarie pe teren si cladiri. Tatal meu a decedat, iar mama mea are o decizie referitoare la mostenirea anumitor drepturi printre care si cea cu scutire de la plata impozitelor mentionate. Din anul 2011, parintii au facut un contract de intretinere cu mine si sotia mea pentru imobilul in care locuim.
Acum primaria ne cere retroactiv plata impozitului din 2011 pana in prezent, cum ca as fi eu proprietar. Am solicitat o decizie de impunere pentru a afla valoarea de platit si am fost refuzat, mi s-a spus ca se da doar dupa ce aduc acte - contract de intretinere, carte funciara si se trece imobilul pe numele meu.

Este corect sau este un abuz, pot da primaria in judecata?

Cu stima,
Bercea Daniel

A intrebat Dan Bercea

Raspunsul ales

avatar

Gabriel Klein Kiritescu a raspuns pe 26.10.2015, 19:52

Buna seara,
Din pacate, daca veti citi contractul de intretinere, veti constata ca PROPRIETARI AI BUNULUI SUNTETI DIUMNEAVOASTRA SI SOTUL, parintii fiind platiti prin c.v intretinerii pe care o prestati.
In aceste conditii datorati statului (respectiv primarieiei) c/v impozitelor legale.
Va sfatuiesc sa contestati majorarile ce va vor fi aplicate (poate reusiti).
av. Gabriel Klein Kiritescu
0730165329

Sursa: http://www.avklein.bizoo.ro

Voteaza:   3 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello