Intrebare rezolvata

avatar

Am vreo sansa la pensie?

Am 48 de ani din care lucrati doar 8 in tara si 4-5 in strainatate.

Am vreo sansa la pensie? La ce varsta?

Multumesc.

A intrebat Ortansa Azoicai

Raspunsul ales

avatar

Müller Michael a raspuns pe 24.10.2015, 22:54

desigur pensie veti primi !Calculul sumei este in corelare cu timpul lucrat si deci,la virsta legala de pensionare ptr femei/63 de ani ! Dar,la numai 48 de ani virsta cautati sa va ginditi la asa ceva,imi permit sa va informez ca veti primi o suma destul de mica,suma care nu va ajuta sa va puteti plati chiria !In strainatate,tineti cont de contractul de munca,daca a fost ,daca nu interesati va daca au fost platite darile catre statul respectiv . Aceste sume le puteti recupera,depinde unde aveti domiciliul stabil !(asa este in Germania ! ) Succes

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 26.10.2015, 15:50

Ca sa va pensionati va trebuiesc 30 de ani vechime in munca ( sau sa fi cotizat la casa de pensii, aceasta perioada!) si sa aveti min.60 de ani! La 48 de ani nu puteti obtine decat un ajutor social conform legii ,in conditii de handicap. Asa dar , daca mai aveti dubii , la casa de pensii puteti obtine cea mai autorizata informatie.Asta pentru Romania. Pentru munca in strainatate , depinde de statul in care ati muncit legal.Succes!

Sursa: RESEARCH  AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello