Intrebare rezolvata

avatar

Se poate face contract de comodat intre doua persoane juridice pentru sediu social?

Buna ziua,

Eu, ca si persoana juridica, imi desfasor activitatea intr-un spatiu comercial inchiriat. Exista posibilitatea de a incheia un contract de comodat cu o alta persoana juridica (in curs de constituire), pentru a-i ceda drept de folosinta gratuit asupra unei incaperi din spatiul mai sus mentionat, pentru ca aceasta sa fie folosita/declarata ca si sediu social (pentru societatea noua)?

Care ar fi implicatiile fiscale si juridice? As putea avea eu, sau societatea noua, probleme cu fiscul sau cu alte institutii ale statului?
Mentionez ca nu doresc sa deduc nici o cheltuiala ci doar sa ajut la infiintarea societatii noi fara a fi necesare alte cheltuieli.

Multumesc.

A intrebat Bule Calin

Raspunsul ales

avatar

Angel Adrian Eftimie a raspuns pe 14.10.2015, 10:04

Buna ziua

Daca proprietarul accepta sa subanchiriati fie si decomodat spatiul respectiv nu este nicio problema. Atentie insa sa aveti stipulat in contractul cu proprietarul ca va permite subanchirierea, daca nu faceti o anexa unde sa specifice acest lucru.
In ceea ce priveste inplicatiile financiare, aveti grija doar la cine subanchiriati.
Eu unul daca as avea acordul proprietarului as percepe o chirie fie si simbolica pentru a elimina orice suspiciune din privinta fiscului cu conditia ca intradevar sa vreti sa ajutati firma respectiva.

Succes

Sursa: http://www.angel-company.ro/online/

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Madalin Ioan a raspuns pe 25.10.2015, 18:38

Daca este tot societatea dvs, nu va sfatuiesc sa faceti contract de comodat. Faceti un contract de subinchiriere platitnd proportional cu suprafata utilizata. Fiind societati afiliate, pe langa dosarul preturilor de transfer, fiscul poate considera ca mutati cheltuielile de pe o firma pe alta. Binenteles, conteaza si valoarea.

Sursa: http://dianex.ro/consultanta-incepere-afaceri-2

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello