Intrebare deschisa

avatar

Cum se calculeaza indemnizatia pentru al doilea copil?

La prima sarcina am intrat in concediu risc maternal 120 de zile si din motive medicale dar si pt ca firma la care lucram vroiau sa-mi dau demisia apoi am optat pt 2 ani de concediu crestere copil, acum baietelul are 1 an si 5 luni si ma gandesc sa raman din nou insarcinata sa am minim 16 saptamani cand va avea cel mic 2 ani.

Cum mi se calculeaza indemnizatia? In functie de salariu sau in functie de venitul de acum? Daca o sa fiu nevoita sa cer concediul de risc maternal tot la firma unde am lucrat mi se va face dosarul? Ei fac vro cheltuiala cu mine?

Multumesc!

A intrebat Negru Roxana

Raporteaza abuz Raspunde la intrebare

Raspunsuri

avatar

Müller Michael a raspuns pe 15.09.2015, 12:27

indemnizatia de stat ptr cresterea copiilor este un ajutor venit si primit din partea statului ,recalculat 85 % din venitul net obtinut in ultimele 12 luni !Durata este de 1 an sau prelungit 3 ani in cazul copiilor cu handicap-la cerere stimulent de insertie pe perioada celui de al 2 lea an !Orice venit impozabil,deci,chiar si cel ce l ati primit ca indemnizatie ptr cresterea primului copil ! Dar,poate si celalalt parinte sa depuna cerere !Conf OUG111/2010 ramine formularea si continutul nemodificata Firma nu este luata in calcul ,nu cheltuie nimic,singurul lucru legal este si obliga pastrarea locului de munca ,iar la revenire sa nu va desfaca CIM inainte de primele 6 luni de dupa concediu !

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Dumitru Istratie a raspuns pe 9.11.2015, 21:05

RASPUNS: ,,CALCULAND SI CONCEPAND UN al treilea copi." MA GANDESC SA RAMAN INSARCINATA. DACA V - ATI GANDIT, TRECETI LA TREABA. EU UNUL M - AM INSURAT CAND AM AVUT SERVICIU, CASA, PERSPECTIVE DE A CRESTE COPII CONCEPUTI.
Cand m - a facut mama nu se punea problema de castig material, banesc. Pacat ca acum in zilele noastre copilul a ajuns prilej de tocmeala pe BANI. Apropo> Am cunoscut un caz special> O fetita casatorita, imediat ce a ramas gravida mi - a spus: Plec in GERMANIA sa NASC. Copilul este neamt. Incercati aceasta varianta si cu al treilea copil sunteti deja realizata.
Va doresc sa aveti parte de fericire si sa ajunge o bunuca si strabunica de invidiat.

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello