Intrebare rezolvata

avatar

Ce masura se aplica pentru atragerea fondurilor europene legat de deschiderea unei carmangerii?

Buna ziua,

Sunt interesat sa deschid o carmangerie si as dori sa stiu care sunt masurile aplicabile pentru atragerea fondurilor europene. De exemplu masura 6.2 pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale este aplicabila? In caz negativ ce masura ar putea fi accesata?

Multumesc anticipat,
Florin Tepsanu

A intrebat Tepsanu Florin

Raspunsul ales

avatar

Crihan Judit a raspuns pe 11.09.2015, 08:15

Buna ziua,

In masura 6.2 din cadrul PNDR, carmangeria nu este finantata, mai degraba puteti accesa fonduri in cadrul axei 4.2-Procesarea produselor agricole.Sunt unele conditii esentiale care trebuie sa le indepliniti,ca sa  puteti accesa fonduri.Daca aveti nevoie de ajutor, sprijin , vizitati-ne pe site-ul www.cepu.ro sau ne puteti scrie la adresa cepusales@cepu.ro.

Mult succes!

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 10.09.2015, 16:49

Buna ziua. Submasura 6.2 se adreseaza activitatilor NON agricole; carmangeria nu este o activitate finantabila prin aceasta submasura.
Pentru prelucrarea carnii si producerea preparatelor din carne aveti submasura 4.2 - Procesarea produselor agricole.
Conditiile de eligibilitate se refera la urmatoarele aspecte :
1. Solicitantul trebuie să se încadreze în categoria beneficiarilor eligibili.
2. Solicitantul trebuie să asigure cofinanțarea investiției.
3. Investiția trebuie să se încadreze în cel puțin unul din tipurile de sprijin prevăzute prin subMăsură.
Sprijinul va fi limitat la investiții în procesarea produselor agricole incluse în lista cuprinsă în Anexa I la Tratatul de Instituire a Comunităţii Europene în scopul obținerii de produse Anexa I și non‐Anexa I;
4. Trebuie demonstrată viabilitatea economică a investiției prin documentația tehnico‐economică.
5. Solicitantul nu trebuie să fie în dificultate (ex.: întreprindere incapabilă să oprească pierderile din surse proprii sau cu fonduri pe care le poate obține de la proprietar/ acționar/ creditor).
6. Solicitantul va realiza o evaluare a impactului preconizat asupra mediului dacă aceasta poate avea efecte negative asupra mediului (vezi HG 445/ 2009).
7. Sprijinul va fi limitat la investiții în procesarea produselor agricole incluse în Anexa I la Tratatul de Instituire a Comunităţii Europene în scopul obținerii de produse Anexa I și non‐Anexa I;
8. Investiția va respecta prevederile legislației în vigoare din domeniul sănătate publică, sanitarveterinar și siguranță alimentară;
Sprijinul public pentru IMM-uri este de maxim 50% din totalul cheltuielilor eligibile . Intensitatea sprijinului nerambursabil se va putea majora cu 20 de puncte procentuale, în cazul operaţiunilor sprijinite în cadrul PEI (Parteneriatul European de Inovare).

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello