Intrebare rezolvata

avatar

Care sunt avizele necesare pentru a deschide o fabrica de prelucrat si confectionat hartia igienica?

Vreau sa infiintez o fabrica de prelucrat si confectionat hartia igienica cu desfacere la extern, vreau sa stiu de ce avize am nevoie si din momentul in care punctul de vanzare va fi in alta tara cum va functiona cu TVA-ul pe care trebuie sa-l platesc (unde va trebui sa-l platesc).

Va multumesc anticipat,

Catalin.

A intrebat Iancu Catalin

Raspunsul ales

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 4.09.2015, 15:11

Sunteti f. curajos ,domnule draga, dar sper ca un specialist v-a spus la ce va inhamati! Din felul cum formulati intrebarea .....se pare ca... nu! Cum adica " sa prelucrati si apoi sa confectionati hartie igienica?"   Pai stimate domn, de prelucrat se prelucreaza celuloza si o serie de substante chimice de adaos, care duc la incleierea fibrelor de celuloza!!!  Ati sarit direct la desfacere dar nu stiu daca ati stabilit ca pentru " afara" va trebuie celuloza de import!Aveti asa ceva? Mai apoi ,aceasta este o "fabricuta serioasa" cu ingineri de meserie " celulozari" care sa o instaleze, exploata si pune in functiune!Mai apoi ,aveti mari probleme de mediu, ca, de la cutia de lansare, unde se formeaza folia uda de hartie igienica, rezulta niste ape " grase" care trebuiesc ...epurate! Si nu sunt chiar putine! Functie de capacitate desigur. In afara de forta de munca de care patronii,uneori ,abuzeaza, totul este mai scump la noi: energia ,gazul,transportul...! Pana la TVA e ...cale lunga stimate domn! Interesant este si faptul daca vi s-a parut ca in magazinele noastre nu se gaseste hartie igienica, si mai ales din import? Cu ,toata dragostea ,dar ati facut un studiu de fezabilitate? Si afara, unde o vindeti,in africa centrala? Cu cine v-ati propus sa va bateti?  Cer scuze, dar dupa cum vedeti este o treaba serioasa, complexa si fara.... viitor! Daca aveti bani ,va dau un sfat: obtineti fonduri nerambursabile UE si fabricati lemn sintetic, ca lemnul e cu ciubotele rosii, de acum si produsul mentionat are calitati net superioare lemnului  natural si derivatele sale (PAL/OSB) ca sa nu mai vorbim de design, Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello