Intrebare rezolvata

avatar

Ma puteti ajuta cu informatii intr-o problema cu care ma confrunt?

Va rog mult, daca ma puteti ajuta cu informatii intr-o problema cu care ma confrunt. Este vorba de un apartament.

O sa incep sa va povestesc cu amanunte. Tatal meu, nu stiu in ce circumstante a achizitionat un apartament. Mai tarziu, de la rude, am aflat ca tatal meu a platit cam 50% din valoarea imobilului. Tatal meu a murit (asta a fost acum 30 de ani) iar mama dupa o vreme s-a recasatorit. Tatal meu vitreg a platit restul de rate care ramasesera de platit. Contractul de casa s-a facut pe numele mamei mele fiind trecuta prima si numele tatalui vitreg. Mama mea a mai nascut o fata iar eu am ramas la primul nume (al tatalui meu). Am ales varianta asta sa pastrez pensia de urmas dupa tatal meu biologic decedat.

Ca sa scurtez totul, mama mea a murit, dupa 10 ani a murit si tatal meu vitreg. Am ramas eu, sora mea fiind plecata in afara tarii. De cateva luni s-a intors si mi-a spus ca a vorbit cu nu stiu cine si i-a spus ca doar ea are dreptul sa faca ce vrea cu apartamentul (ea vrea sa-l vanda).

Intrebarea este: eu am dreptul la macar o camera din acest apartament?Fara acordul meu poate sa-l vanda?

Vreau sa aflu lucrul asta pentru ca altfel ajung in strada cu doi copii.

Va multumesc

A intrebat Sbingheci Nicoleta

Raspunsul ales

avatar

Gabriel Klein Kiritescu a raspuns pe 27.08.2015, 13:17

Din cate inteleg apartamentul a fost achizitionat de tatal biologic si mama dumneavoastra care au si achitat, impreuna, o parte din bani.
Acest lucru ar trebui sa rezulte din actele de proprietate.
Va trebui sa deschideti succesiunile de pe tatal dumneavoastra biologic si de pe mama dumneavoastra pentru a va conserva drepturile.
Va sfatuiesc sa va adresati unui avocat care, dupa studierea TUTUROR ACTELOR, va va spune care sunt procentele si sansele.
av. Gabriel Klein Kiritescu
0730165329

Sursa: http://www.avklein.bizoo.ro

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 4.09.2015, 15:36

Buna ziua,

Fara niciun fel de indoiala aveti vocatie suucesorala, avand o cota parte din acest apartament. Mai mult, in functie de data decesului tatalui, ati putea invoca chiar prescriptia. Apartamentul nu poate fi vandut fara acordul dvs si, mai ales, nu inainte de dezbaterea succesorala. In cazul in care sora dvs ar face vreun act in lipsa dvs este pasibila de raspundere penala si civila.
av. Maria Vizitiu Păun
tel. 0724 773 400

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello